måndag 23 februari 2009

Ännu ett jobbmisslyckande för Fredrik Reinfeldts regering

Regeringen vaknar denna morgon upp och möts av rapporter om ytterligare ett bakslag för sin s.k. jobbpolitik. De flesta av oss andra kunde förutse det. Men alliansregeringen var benhårt fastkedjad vid sin teori: försämrar vi a-kassan så blir det fler jobb. DN redovisar idag en analys som bekräftar bakslaget. Den regeländring som gjordes från april 2008 innebar en begränsad rätt att deltidsstämpla till 75 dagar. Alliansregeringen påstod att det skulle ge fler jobb, minska utanförskapet och ge fler heltidsjobb. Arbetsförmedlingen visar nu i kartläggningen att det blev tvärt om:
Deltiderna har snarare blivit fler och heltiderna färre sedan lagändringen.
Som jag tidigare skrivit inlägg om är det vara hög tid att från grunden avslöja hela den bluff om jobb, utanförskapet och de konkreta förslagen som faktiskt gav valseger till högeralliansen 2006. Man misslyckas totalt, på punkt efter punkt i sin absolut viktigaste fråga. Dagens DN-kartläggning slår sönder hela teorin att "sänkta bidrag ger fler jobb", som de brukar säga.

Bloggas om av bl.a. Carls konsumentblogg, Kaela

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Och vem på fullt allvar trodde att denna manöver med försämrad A-Kassa skulle ge fler arbeten bortsett från att staten som vanligt snodde av folkets pengar.Denna gång av de sämst ställda för stunden.Hur många lättlurade individer ryms egentligen i landet Sverige !?.

Pelle