torsdag 19 februari 2009

Under vattenytan, Maud Olofsson!

Jag minns något liknande från en debatt mellan Palme och Fälldin om löntagarfonder.
"Varför, Olopalme (ja, det lät så när Fälldin sa så..)...varför Olopalme...startar inte facket själva företag..om dom nu är så bra på att driva...?" Icke förvånande fick Fälldin inget svar på frågan. Det var inte om lämpligheten i fackligt företagande det handlade om. Lika urbota korkat är det av en svensk näringsminister att på allvar hävda att facket med medlemmarnas pengar ska vara garant för jobben när marknaden eller ens staten inte förmår.

Just det hävdade Maud Olofsson i kvällens TV4. I stället för att på allvar försöka hitta lösningar på den katastrof som hotar Trollhättan, som nu oroar tusentals SAAB-anställda, som gett 10.000 anställda hos underleverantörer besked om varsel och som därmed slår hårt mot hela det svenska samhället, börjar näringsministern med uttalanden som är ljusår från den seriositet man faktiskt kan kräva.

Maud Olofsson och regeringen Fredrik Reinfeldt har totalt misslyckats med sin - i alla fall verbalt - viktigaste valfråga. Att då ta till lågvattenargument som sänker sig djupt under vattenytan borde vara främmande för svensk politik. Jag förstår i och för sig att just Maud Olofsson tillåter sig dessa.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

peter pc carlsson sa...

Ja det låter dumt. Hörde inte hennes uttalande men det är klart att facket är en olämplig företagsägare till Saab. Det förstår ju vem som.

Kostnaderna kommer att bli stora inte bara för Trollhättan utan för hela det svenska samhället. Dock tror jag att det är synnerligen klokt att inte staten lokas in på ägande av Saab så som Lars Ohly vill och Mona Sahlin först öppnade för.

Det är bättre att lägga kraften och miljarderna på att minnimera skadeverkningarna.