onsdag 28 juli 2010

Hög Sverigedemokrat om Pride: "får normalt funtad människa att känna avsky och få kväljningar"

[uppdatering av rubriken för rätt syftning]
[uppdatering 2]
Botten
kan tydligen aldrig nå botten. Hyckleriet ges aldrig något gräns. Läser om Sverigedemokraternas ledare (just så, "ledare") som nu ger sig ut i gråtspel därför att Pride inte önskar ha hans parti där. Åkesson slår då tillbaks och gör det med angrepp på "islam", helt enligt den spyframkallande kampanj som "partiet" driver ganska fränt på alla håll och kanter.

Samma Åkesson, hur polerad han än är, leder ett parti som förvisso och säkert medvetet inte verkar ha särskilt mycket skrivna texter kring homo-, bi- och transpersoner. Särskilt inte om deras rättigheter.

Av det omvända finns mer. Sverigedemokraten snett under Åkesson i "Parteiführung" skrev 2008 i ett internt partialster som också återgavs på bloggen. Rubriken "Botten måste snart vara nådd..."
det är kanske dithän samhället håller på att gå? Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall ”normaliseras”? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)?

Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare. Och mig veterligen är detta något som sker mellan en vuxen man och en vuxen kvinna – inte mellan två män eller mellan två kvinnor eller mellan några andra konstellationer.
Detta alster av partisekreteraren var en uppföljning av ett tidigare inlägg som av någon märklighet alltid verkar komma inför Prideveckan. Där skrev Söder (2003)

Igår inleddes homojippot Pride i vår anrika huvudstad. Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa att känna avsky och få kväljningar är idag helt plötsligt normala beteenden, enligt massmedierna och våra politiker.
Min valrörelse kommer inte att ägnas åt Sverigedemokrater. Mina blogginlägg kommer inte heller att ägnas till det. Vi har ett viktigt val framför oss. Men dagens utspel kan i alla fall kort noteras just därför att man använder en grupp man själva har så djupt förakt för till att slå på en annan grupp där man hyser samma iskalla känslor. Jag känner igen det där från Europas historia.

Om SD:s nyuppväckta försvar för HBT och om det sedvanliga utmålandet av islam som en farsot över Sverige säger RFSL:s Ulrika Westerlund:
Gemensamt för de länder som har hårdast lagar mot homosexualitet är att de är gamla brittiska kolonier, inte muslimska stater
Sverigedemokraterna som enligt den värmländska företrädaren i Filipstad, (tidigare aktiv nazist) behövs för att rädda fornminnen, julafton och midsommarafton påstås nu också behövas för HBT-personers rättigheter. Det första är nog ärligt menat utifrån en ärlig tro. Det andra tror jag personligen helt enkelt är bullshit.

Uppdatering 2:
Brukar av olika skäl inte kommentera avhopp från partier. Dagens dito av kandidaten Staffan Gising är ett berättigat undantag. Det bekräftar den bild som ligger till grund för detta inlägg.

Bloggat: Jardenberg kommenterar, Peter Högberg, Torbjörn Jerlerup,
läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,