lördag 3 juli 2010

Bloggutmaning om Sveriges framtid med rödgrönt styre

Almedalsveckan: många är redan på väg. Många gör som jag; packar och planerar för avresa under söndagen. En vecka med politik och samhällsfrågor i fokus i ett sanslöst välfyllt och sommarfagert Visby. En vecka med, som Dagens Samhälles Almedalsbilaga skriver, "seminarier om allt från vård i livets slutskede till ålfiskets framtid." En rejäl upptakt för årets dramatiska valrörelse.

Det här gav mig uppslag till en bloggserie", Rödgrön fördel". Jag vill där skriva om punkter som jag menar är en fördel för de rödgröna i kampen om vem som ska få ta det politiska ansvaret efter valet i höst. Därför också den här bloggutmaningen: "Vilka ser du som de rödgröna fördelarna på valdagen?"

Redan idag finns det många förslag skrivna. Men visst finns det säkert sådant som borde vara med. Almedalsveckan har 1.400 registrerade evenemang. På många av dessa kommer säkert goda förslag fram som de rödgröna borde titta på, ta till sig och göra politik av. "Vilka förslag kan du hitta, höra och se under Almedalsveckan"?

Skriv ett blogginlägg om det du reagerar på. Länka hit och lägg gärna en kommentar i kommentarsfältet. Du som skriver är kanske rödgrön anhängare men kan också vara "oberoende", supporter eller så, med kloka tankar som du vill dela med dig av. Kanske, men möjligen inte troligt, är du alliansbloggare men har konstruktiva tankar om ett rödgrönt styre i Sverige. Jag tror att det finns utrymme för en mängd bra inlägg om hur Sverige kan förändras med en ny, rödgrön regering.

En särskild bloggutmaning till någr
a:
HBT-sossen, Kulturbloggen, Mitt i steget, In your face, Röda Berget, Roger Jönsson, Ali Esbati, Helene Sigfridsson, Peter Högberg, Lena Sommestad, Mats Engström, Martin Moberg, Maria Ferm, Christian Valtersson, Jerker Nilsson, Marika Lindgren Åsbrink, Thomas Hartman, Anders Nilsson, Claes Krantz, Mattias Josefsson, Ulrika Falk, Calle Fridén, Johanna Graf, Peter Karlberg, Katarina Nyberg Finn , Stefan Wikén, Ann-Sofie Wågström ,Ett hjärta rött, Annarika och Aurora Gullberg.


Tidigare i serien om "Rödgrön fördel".
- 3 juli. " Välfärd före fortsatta skattesänkningar"
- 3 juli: "Offensiva ROT-förslag"

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Johan Ulvenlöv sa...

jag deltog även om du inte inkluderade mig ;-)

Helene sa...

Jag är på. Återkommer!

Anders Nilsson sa...

Det kommer Peter, det finns en ocean att ösa ur.

lena Sommestad sa...

Oj oj Almedalsveckan rusade förbi!
Jag bloggade och hade stor glädje av att läsa dina också. Men din utmaning missade jag!
Veckan slutade med flaggan i topp, tycker jag,

Anonym sa...

Största fördelen är att Sverige är ett land med ungefär 50% lätt obegåvade människor som gillar bidrag och inte vet vad jobbskatteavdraget är.

Peter Andersson sa...

Anonym: Med den kommentaren efterlämnad förstår jag att du väljer namnlöshet...

pa