fredag 2 juli 2010

Att Ilija Batljan skulle hoppa av? Vi får väl greja valseger!

[uppdaterad] DN berättar en nyhet: (S) toppnamn i landstinget, Ilija Batljan, lär hoppa av uppdraget för ett jobb för WHO i Köpenhamn. Detta om (S) och de rödgröna får trösta ytterligare en mandatperiod i opposition.
Resan "från Nynäs till landstinget" har redan gett  handfasta resultat, inte minst för Stockholmarna som genom Ilijas insatser fick ett 7-9 miljarder billigare ny Karolinska. Det finns förstås mycket mer att göra i Stockholms läns landsting och något av det tas upp på Ilijas vårdforum.

WHO i all ära, men de får nog klara sig utan Ilija. Stämmer DN.s uppgifter är det förstås bara en sak att göra. Se till att ta hem landstingsvalet.

Uppdatering.
-
mer officiellt pressmeddelande från (S)

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Jonny sa...

" Så sent som den 1 maj tillträdde han posten som oppositionslandstingsråd i Stockholms län. Han gjorde direkt ett utspel på DN.se om att han ville ha ett slut på blockpolitiken och sökte samarbete med den borgerliga alliansen om vårdvalet som de rödgröna tidigare varit kritiska till.

Senare samma dag tvingades han göra ett nytt utspel tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet där de rödgröna försäkrade att tidigare överenskommelser gäller. Det uppfattades av många som att Batljan tvingades backa, men han säger att han inte känner sig motarbetad."

Det gäller att läsa mellan raderna ...

Nils Dacke sa...

Makten framför allt......

Peter Andersson sa...

@ND: Du har förstås rätt i en mening att det värsta som finns om man är samhällsengagerad är att jobba fram klokt förslag efter klokt förslag som sedan blir nedröstat. Inte inte inte kul! Så på så sätt har du rätt om de flesta av oss.... :-)

@Jonny: uppgörelsen om Nya Karolinska var väl ett enastående, för stockholmarna, bra exempel på just "bryta blockpolitik". Det hade funnits sen länge i vårdvalsreformen om allianspartierna hade varit beredda till det, som deras partivänner i andra landsting

/pa

Fredrik L sa...

Jag tycker ni ska vara rädda om era politiker inom (S)..

/Fredrik i Sollentuna

http://fredrik.vartsollentuna.se/2010/07/02/ska-ilja-gora-en-margot/