onsdag 7 juli 2010

Littorins avgång - läxa till gammelmedierna?

Det är centerpartiets dag i Almedalen men trots det blir i alla fall förmiddagen ett helt annat fokus: Arbetsmarknadsminister Littorins avgång som verkar slagit ner som en bomb på alla ställen i Almedalen, helt oförberett. Oavsett anledningen är det ett dystert besked för alliansledaren Reinfeldt. Hela starten av mandatperioden präglades av ministeravhopp och det ser ut att sluta som det började. Men av helt andra skäl, om mediernas uppgifter nu är riktiga.

Littorin lär under den vårdnadstvist han har gått igenom ha utsatts för ett hårt, medialt tryck. Av SvD:s artikel får man veta:
Bland annat så har hans 16-åriga dotter och 14-årige son frågats ut om familjelivet. Littorin berättar om telefonsamtal från hans dotter, när han själv ligger på hjärtintensiven, om att hemmet har belägrats av reportrar.
En avgång av ett statsråd som ansvarar för den viktigate politiska frågan som sker ett par månader före ett val väcker förstås tankar. En är hur medier av olika slag den här gången har "frossat" i skandalstoff som anats bakom gardierna i Littorins bostad där företrädare för tredje statsmakten tydligen har legat med kameror och micar för att få ihop en story. För djävligt och förhoppningsvis  något som någon i det mediala Sverige tar som utgångspunkt för en etisk och moralisk debatt. Men journalistisk självkritik förefaller tyvärr vara omöjligt dessa tider.

Fler som bloggar:

- Alliansfritt,
- DN, Henrik Brors, Exp

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Jah Hollis sa...

Märkligt sätt att skylla sin avgång på "media" i största allmänhet.
Tala i stället ur skägget och säg vilka journalister och tidningar det är han känner sig förföljd av, vilka som "belägrat" hans hem.
Det finns ingen anledning att svärta ner svenska medier i största allmänhet bara för att en liten del bär sig dumt åt.
Lika lite som det finns anledning att dra alla politiker över en kam för att det finns en del som bär sig dumt åt.

Lars-Erick Forsgren sa...

Här måste jag hålla med dig i långa stycken.
Hela kommentaren här:
http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/littorins-avhopp-visar-behovet-av.html

Hemlige sa...

Visst är det en läxa till gammelmedier, de måste bli ännu mycket bättre på att gräva och de måste vara mera öppna om med vad de finner . Nu vet alla att Littorin begått en moraliskt vidrig handling, men ingen vågar tala om vad det rör sig om.

HumanLabRat sa...

Media har ingen skuld till att Littorin är kriminell! Att skylla på media var bara ett svepskäl för att hinna dra sig tillbaka innan han blev avslöjad. Ett svepskäl som alla tog som sanningen, för alla går på all skit som sägs i media!

Lasse Franck sa...

Vore kanske roligare om det blev en läxa för er politiker...:
http://lassefranck.blogspot.com/2010/07/sven-otto-kopte-sex.html