lördag 14 augusti 2010

Om 60 minuter stryker Reinfeldt bort välfärdsreformer - Vilka?

[uppdatering] Det såg ett tag ut som om moderaternas linje var att lägga fortsatta skattesänkningar på is för att i stället stärka välfärden. Nu verkar Reinfeldt ha ändrat sig igen. Dagens utspel är fortsatta skattesänkningar på uppemot 20 miljarder. Sannolikt med en liknande fördelningsprofil som tidigare. Samtidigt har valrörelsens inledning som vanligt gett svenska väljare nya listor med reformer, som ska locka väljare. Sänkt dansbandsmoms, fördubblat vårdnadsbidrag, försvaret, vården och skolan - på område efter område påstås alliansalternativet förbättra för svenska folket.

En märklighet är att exempelvis folkpartiet i sitt valmanifest inte verkar bedöma att utrymmet nu finns för fortsatta skattesänkningar eftersom man är noga med att skriva "när utrymme finns"...Det finns tydligen i Reinfeldts värld.

Alla
vet att "mindre pengar in och mer pengar ut" ger ett ekonomiskt förfall. När nu Reinfeldt fortsätter de gamla moderaternas linje och öppnar skattesänkarboden utan att se till "myndets andra baksida" så får strykpennan tas fram. Jag vill gärna höra det i sommartalet om en timma.

Uppdatering

Reinfeldt och Borg verkar inte ha varit riktigt tydliga på pressträffen. Aftonbladet har uppfattat en sak, "bara sänkta skatter till pensionärer. SvT skriver så här.

Mer: DN, SvD, Ab, Exp
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,