torsdag 12 augusti 2010

From Netroots with love

är jag hemma från Netroots boksläpp med mingel som idag genomfördes i LO-borgen. (yes!)
Näpp. Där fanns ingen ombudsman med dekret om kommande postningar. Där fanns ingen Lundby Wedin med böner om att blogga "LO-inlägg". (de kommer tämligen tätt ändå härifrån eftersom vi har samma värderingar.) Där fanns ett antal engagerade skribenter som har valt att ge uttryck för sina åsikter och erfarenheter via bloggen. Någon kommunalt verksam politiker. En politisk sekreterare. En väktare och en student. En student till och en med dagligt jobb med arbetslösa. Och så jag och många fler.

Boken berättar historien om NetRoots men mest en massa praktiska tips, strategier och arbetssätt. Jag skriver tillsammans med Johan Westerholm hur vi två har ett särskilt "kall" att skriva inlägg som motvikt eller kanske svar på ledare i de stora borgerliga morgontidningarna. Marika Lindgren Åsbrink skriver om sin förkärlek för statistik som alltid på bloggen "Storstad" sätts in i en bergfast ideologisk ram. Statistik blir på hennes blogg inte bara "kött och blod" utan i högsta grad en kompass för den som vill förändra samhället. Eller för att tala netroots-språk: "En progressiv rörelse som sätter agendan".
Erik "S-Skavlan" Sundström, Nina Andersson Brynja, Aurora Gullberg, Claes Krantz och Vimmerbys egen Peter Högberg.
Jag har av förklarliga skäl inte hunnit läsa boken som för övrigt har författare som John Aravosis, Matilda Ardenfors, Klara Denckert, Alexandra Einerstam, Ulrika Falk, Björn FridénGunilla Hjalmarson Claudia Jiménez Guala, Peter Johansson, Karin Pettersson, Martin Rosvall, Rosemari Södergren, Johan Ulvenlöv och Anders Utbult,

 Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,