onsdag 11 augusti 2010

Partimegafoner och Tio skäl till varför du inte ska rösta borgerligt

En för väldigt få utanför den ganska begränsade kretsen av politiska bloggare känd debatt rasar om "megafonbloggar". Mestadels är det den vänstra sidan av blockgränsen som får kritik för denna i mitt tycke ganska menlösa debatt. Jag respekterar själv bloggare på den borgerliga sidan....även om ett megafonbeteende ibland också visar sig där....

En särskilt krets har ägnat tid att leta blogginlägg som skriver samma sak. Resultatet blev mycket magert. För att bidra till Magasin Neos kartläggning i nästa skede postar jag här nedan lite text.....Magasinets "spanare" kommer garanterat att återfinna källan... :-)

Tio skäl till varför du inte ska rösta borgerligt(1) Hög arbetslöshet bland unga – ingen synvilla
Ungdomsarbetslösheten i Sverige är bland de högsta i Europa (Eurostat). Trots jobbkris skars 20 000 helårsplatser bort inom Komvux mellan helåret 2006 och helåret 2009. (Skolverket)

(2) 25 000 färre jobb i välfärden
Under det senaste året har antalet sysselsatta i den skattefinansierade välfärden vård, skola och omsorg – oavsett driftsform - blivit 24 000 färre. (SKL)

(3) 12 000 utförsäkrades - 370 fick jobb
Vid årsskiftet kastades över 12 000 personer ut ur sjukförsäkringen, pg. regeringens stupstock. Efter ett halvår har endast 370 av dessa (3 %) fått ett vanligt osubventionerat jobb. (Försäkringskassan)

(4) Pensionärsskatt – diskriminerar äldre
Idag betalar en pensionär med normal pension 700 kronor mer i skatt varje månad pg. regeringens politik. (RUT)

(5) Var tredje arbetslös är långtidsarbetslös
Andelen som är långtidsarbetslösa är historiskt hög (SCB). Regeringen har halverat antalet platser inom arbetsmarknadsutbildningen (Arbetsförmedlingen).

(6) Rödgröna budgeten: 9 av 10 tjänar på den
9 av 10 inkomstgrupper får en ökad disponibel inkomst med den rödgröna budgeten. (RUT)

(7) 100 000 färre jobb – svensk arbetsmarknad halkar efter
466 600 personer är arbetslösa. Under mandatperioden har sysselsättningen minskat motsvarande 100 000 färre jobb (SCB). Arbetslösheten har ökat mer i Sverige än genomsnittet i Europa, sedan hösten 2006. (Eurostat)

(8) Den rikaste procenten har fått 25 gånger mer
Den enskilda procentenhet (1 %) som tjänar bäst har fått lika mycket genom regeringens politik som 25 % av svenska folket tillsammans. (RUT)

(9) 100 miljarder i sänkta skatter
Regeringen ärvde 70 miljarder kronor i överskott. Nu har detta förbytts i ett stort underskott (Finansdepartementet). Skatterna har sänkts med närmare 100 miljarder kronor (RUT). Nu planerar man för att sänka skatten med ytterligare 100 miljarder kronor. (sammanställning utspel)

(10) (M) är ett bidragsparti
Socialbidragen ökar i 8 av 10 av landets kommuner (Socialstyrelsen). Det är över 70 000 personer fler i utanförskap än vid valet, enligt moderaterna egen definition ”bred arbetslöshet” (RUT) BarNfattigdomen är rekordhög och har ökat med 30 % under mandatperioden (RUT).


För övrigt...dagens roligaste inlägg är att Fia Arkelsten som på twitter har nicket "Moderatmat" nu har upptäckt att den moderata kokboken inte har några veg. alternativ. Fia har därför bestämt sig för att ge ut kokboken "Grönsakshöger". Det där går att spåna vidare på....

Läs fler
inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,