söndag 29 augusti 2010

Möt SIFO-siffror med väljarsamtal in i kaklet

De nu dagliga mätningarna med gissningar av väljaropinionen har sedan länge tagit över utrymmet från annat. Medierna som dagligen nagelfar olika perspektiv på en siffra som rapporteras kunde möjligen ha använts till granskning av regeringsalliansens resultat inom låt oss säga jobbpolitiken. I stället för, eller i alla fall på en del av utrymmet, kunde Reinfeldtsregeringens skolpolitiska resultat ha granskats. Möjligen kunde man också ha berättat om vårdköerna och kanske ställt det mot vilka grupper som har vunnit mest under de fyra åren.

görs inte. Mätningseländet har blivit dagliga hela uppslag i medierna om hur dåligt det går för (S) och hur positivt det är med Reinfeldt som statsminister. Inte konstigt att utvecklingen är som den är, kanske den säger som bara hastigt tittar till domedagsrubrikerna. Mätningen i sig då? "Socialdemokraterna ökar med 0,7".

Man kan i det eviga gnälla om den mediala högerdominansen men inte göra något åt den i hast. Har svenska journalister bestämt sig för att årets torpedmål är Mona Sahlin är det bara en sak att göra. Att själv som parti försöka tala med så många väljare som möjligt innan vallokalerna stänger.

Mer läsning om detta.
SvD om augustiläget, DN, AB om att Bodström slår Ask. Exp.

Bloggar: Högberg, Noord om moderaternas lögner i valrörelsen, Lundbäck om SD, Altenberg om syltburkar, Johansson om Reinfeldts slitna cyklar, Engström om punkter där Alliansen inte är särskilt mycket allians, Katarina Nyberg Finn om dagar kvar, Einerstam vars blogg är ytterligare en där Tokmoderaten tillskansar sig skrivutrymme,

Rödgröna bloggen: Om en timme är det pressträff.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,