tisdag 24 augusti 2010

S-förslag om bättre service skrattades ut men kopieras nu av alliansen

Politiken har sina lustiga sidor. De flesta minns det förslag som (S) i Stockholms landsting har om en bättre service till trafikresenärerna. "Mer tid att leva" är den samlande rubriken på den kampanj som vill peka på möjligheter att förenkla Stockholmarnas liv på områden där landstinget kan göra skillnad. Mest uppmärksammat och av alliansen utskrattat blev "butlern". Men där fanns också förslag om bankomater och bilbliotek. Efter att skrattsalvorna har sjunkit ner i de borgerliga struparna verkar man ha insett att det var kloka förslag. Kanske en insikt att politiken KAN och bör göra mer för att underlätta människors liv. Idag uttalarar sig Christer G Wennerholm i Metro om placering av bankomater.

Bloggen
Alliansfritt Sverige har redan postat om detta och det blir väldigt tydligt:


På tisdag lägger Socialdemokraterna fram ett förslag till SL:s styrelse om att kartlägga bristen på bankomater och skapa en dialog med bankerna för att de ska öppna upp uttagsautomater på de stora stationerna. Idag saknas helt uttagsautomater i hela Skarpnäck med 5 400 påstigande varje dag och i Hässelby strand. I Rinkeby finns bara en enda uttagsautomat – som ofta är stängd och bara finns tillgänglig när köpcentrumet är öppet.
Plånboken tom och inte en enda bankomat i sikte - så har det sett ut för många tunnelbaneresenärer, särskilt i ytterstaden. Nu ska det bli ändring. Trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m) har gett SL i uppdrag att påskynda etableringen av uttagsautomater i bland annat t-banestationerna i Rinkeby, Skarpnäck och Hässelby strand.
Kopiatorerna på allianspartiernas högkvarter verkar gå för fullt när det gäller både språk och konkreta välfärdsförslag. Men både när det gäller jobbpolitik och service till kollektivtrafikresenärer är det alltid bättre att ta originalet i stället för färglös och snabbt ihopkrafsat kopia. 

Läs mer:

- Mer tid att leva. (Kampanjsida)
- Katrine Kielos i Aftonbladet
- Robert Noord om socialdemokratins utmaningar

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,