tisdag 17 augusti 2010

Sabuni inte värdig sin statsrådstitel

Jag vet inte hur seriöst folkpartiet internt räknar med att sno röster från Sverigedemokraterna. Men oaktat det: dagens utspel från Nyamko Sabuni är ynkligt, tragiskt och avslöjande. Förslagen om att direkt mot en viss grupp kräva sänkta löner och försämringar i välfärdsreformer som föräldraförsäkringen är att predika diskriminering, att bygga en låglönemarknad med en permanent underklass och att peka ut grupper som verkligen borde få möjlighet att växa i Sverige. Det land jag vill kalla Möjligheternas.

I stället för att gå till bred attack mot segregationen, utanförskap och en alltför bristfällig förmåga att se till individers styrkor spelar folkpartiet fulspel med främlingsfientigheten som joker. Sabuni och folkpartiet upprepar detta gång på gång. Kanske en tanke att det ska lyfta partiet så långt upp som möjligt från spärren till riksdagen. Folkpartiet som inom sig rymmer en tradition av socialt hjärta blir under Björklunds ledning en politisk som slår hit och dit i jakten på röster.

Eller för att tala med Evin Cetins ord, som väl räcker som inläggets slutpunkt:
För egen del mår jag illa när Nyamko tappert kravlar sig fram i den populistiska lervällingen flankerad av en beslutsam major Björklund på ena sidan och en ivrigt flinande ideolog Åkesson på den andra. Varför är hon så angelägen om att göra situationen ännu värre för dem som redan har det tuffast?
Mer att läsa:
Aftonbladet om Sabunis utspel, AB2
- SvD1 och SvD2 om förslagen

Bloggar:
- Maria Ferm kommenterar - självklart sylvass kritik
- Annarkia om att fiska i grumligt vatten.
 - Svensson sätter etikett på Sabunis förslag.
- Anders Löwdin med viktiga jämförelser...
- Krassman om att Jimmy Åkesson hotas av folkpartiet.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,