onsdag 11 augusti 2010

Backa bandet medan vi kan och välj rödgrön färdväg framåt

Kör man fel är det bättre att kolla kartan och sen vända för att ta sig upp på rätt väg. Allianspartierna som idag har presenterat sin kampanj vill fortsätta dra på i fel riktning. Ett område är jobben och den totalt misslyckade linjen som har handlat om att sänkta skatter ska ge fler jobb. Bloggade i morse om (S) förslag att ta krafttag mot långtidsarbetslösheten och utvecklade resonemanget. Därefter har (S) presenterat en granskning som i raden av andra visar på jobbmisslyckandet.

Alliansens kampanj ställer frågan om bandet ska rullas tillbaks eller fortsätta spelas. Den förkastliga motsättning man skapar i talet om "jobb" mot "bidrag" håller inte för alliansen själv. De ökade kostnaderna för ekonomiskt bistånd är ytterligare ett misslyckandekvitto. Med tanke på jobbhaveriet är det klokt att stanna, kolla kartan, vända och sen dra på i en ny och gärna rödgrön riktning.

Till de övriga alliansaffscherna finns all anledning att återkomma.

Läsvärt:
-
Thomas Bodström i AB om Reinfeldts synvilla
- Lena Mellin, AB, i en helsnurrig "analys" vilket bekräftar Johan Ulvenlövs inlägg om behovet av motvikt till den mediala öknen. (mitt uttryck...)
- Svd om allianskampanj,
- Rödgröna bloggen om kampen mot långtidsarbetslösheten
-
Fler som bloggar:
Läs även Röda berget, Rasmus Lenefors , Kulturbloggen, ,Katarina Nyberg-Finn ,Martin Moberg , Johan Westerholm, HBT-sossen, S-buzz,och Krassman. Rasmus Lenefors. Veronica Palm. Mats Engström om Mona Sahlins sommartal, förstås med jobbprägel. Peter Högberg om pusselbitar i jobbpolitiken. Om detta också Martin Moberg,

Från "andra sidan" efterlyser Christian Ottosson konkreta jobbförslag, något man dels kan hitta i DN-artikeln, på rödgröna bloggen, i många av mina inlägg. Om man bara vill se dem... Även Maria Hagbom skriver. Christian Gustavsson vågar sig på att tala om trixande med statistik...

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,