torsdag 26 augusti 2010

Alliansmanifest: Maud Olofsson: "Vi är inte färdiga". Jo, det är ni!

De kallar det jobbmanifest men frågan är  väl om inte de borgerligas manifest lägger den stora tyngden på "samma gamla politik". ´Det är samtidigt lite av eget underkännande att Reinfeldt åter måste producera ett dokument med det namnet. Visst. Valsegern 2006 grundades på jobben. Men misslyckandet under mandatperioden borde möjligen få alliansen att sakta smyga ut bakvägen och ligga lågt med talet om sänkta skatter som den mest framgångsrika jobbpolitiken.

Reinfeldt talar om en tyngd på välfärdssatsningar och mindre till fortsatta sänkta skatter. De tidigare hoppanden som har skett mellan "reformambition" och tal om fortsatta skattesänkningar förefaller ha blivit en kompromiss. Det nya ordet "reformambition" verkar ge ökat utrymme att prata om mycket mer än man faktiskt lovar att göra. Lite tveksamt. 24,7 miljarder är alliansens ambitioner om sänkta skatter och ska som alltid ställas mot välfärdsbrister. Att man nu talar hela mandatperiodens löften med miljarder till kommunsektorn som borde kommit för 2011 är att notera.

I Mona Sahlins sommartal påminde hon om att alliansen i regeringskansliet ser jobbpolitiken som "färdigframtagen": Alla viktiga initiativ har redan tagits, var beskedet när moderaternas nya talesperson i jobbfrågor utsågs. Maud Olofsson sa på presskonferensen: "Vi är inte färdiga".  Jo det är ni. På i alla fall ett par olika sätt.

Får återkomma under kvällen med en del andra tankar kring det nu (äntligen) presenterade pappret.
Kl. 16 är det rödgrön pressträff.

Mer:  AB, Exp, SvD,
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,