tisdag 18 september 2007

Vårdval Stockholm i praktiken

Ska iväg på Sjukvårdsstyrelse efter lunch. Handlingarna innehåller bland annat listor över de som har ansökt om auktorisation för att få bedriva vårdcentral/husläkarmottagning. En sak är klar: när alliansen och Filippa Reinfeldt har försökt få bilden att bli positiv har man inte pratat om södra länet. I medierna har de påstått att det nästan är kö att få driva vård i socialt tunga områden. En sak är klar: det gäller inte söder om Slussen.

I Huddinge finns en ny aktör som vill öppna vårdcentral. Just det. I vår ganska välmående stadsdel Segeltorp. Annars har bara landstingets egen verksamhet anmält intresse. (med undantag från Carema i Skogås som driver privat sen länge). Annars hoppas jag får svar från borgarna hur de ska göra i Nynäshamn. Både Falck Ambulands och Nynäs vård Ab vill ha vårdcentral där. Men Fittja, Alby, Hallunda, Flemingsberg och Vårby...näe...det är inget för några nyetableringar.

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Nä för det är inte många som vill jobba och investera i dessa områden som ni har skapat.. det kan ju vem som helst förstå. Själv är jag uppväxt i Vårby och har sett förfallet av ett egentligen fint område.

/Fredrik