fredag 7 september 2007

Städnings- och strykningsjobb i Alliansens klass-Sverige

Hittade en jobbannons på nätet, om nu någon bloggare vill söka. Inte bara ett ledigt jobb. Inte bara ett tillfälle för någon att bryta sitt påtvingade utanförskap. Utan också en talande bild av ett Sverige med ökade klassklyftor.
Vi söker ansvarsfulla medarbetare som vill ha ett självständigt och flexibelt arbete. I arbetsuppgifterna ingår städning och strykning hemma hos våra kunder i Saltsjöbaden. Vi söker två nya medarbetare, deltidstjänst. Tillträde omgående!
Det är kanske att platsen är just Saltsjöbaden som gör det så snuskigt moderat och överklassaktigt. Inga ambitioner med heltidstjänster här. I de inhängnade kamera- och hundbevakade jättevillorna runt det vita vackra Grand Hotell, där mellan båtklubben och golfbanan, städar underklassen de välbärgades hem på skattebetalarnas bekostnad. Usch!

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Allt går att sälja med mördande reklam som Povel Ramel sjöng. Annonsen är formulerad som om man söker en försäljare eller en chef någonstans och är obehaglig.
Det är mer som en satir över alliansjobben, som någon komiker skulle ha kunnat snickra ihop för att spegla alliansens maktarrogans och för att få oss att skratta åt eländet. Nu verkar det vara en seriös annons och jag tänker att skriva om den på min blogg.
Givetvis tala om var jag hittade den!