onsdag 19 september 2007

Reinfeldt: maktens moderata arrogans

Kvällens Uppdrag granskning närmar sig på ett skrämmande sätt den arrogans med vilken en del politiker sköter sina uppdrag. De gör det med en syn på sig själva som VD:ar eller allmäna kommun-Gudar. I Täby har det varit klanen Reinfeldt som har styrt. Nu har paret arbetat sig upp till nationell o landstingsnivå. Men de har tydligt visat färgen hemma i kommunen. Fredriks kampanjledare som fick driva friskolor i kommunen. Ett beslut undertecknat och klubbat av Filippa. Tibblegymnasiets privatisering. Fredriks pappa tillhörde de beslutande i fullmäktige.

Här i moderaternas högborg skiter man i lagen. Att värdet av Tibble kanske är 40-50 miljoner är ointressant. Man nöjer sig med att sälja för 9 mkr. (marknadsvärdet beräknat av Kunskapsskolans VD som jobbade åt Carl Bildt..som förberedde dåvarande "alliansregerings förslag om friskolor...!! )
Man skiter också i lagen när man ger tillstånd till friskolor som inte är godkända av Skolverket. Det spelar ingen roll i Täby där moderaterna styr med en slags övernaturligt gudsmakt.

I Täby handlar skolpolitik under moderat ledning inte om undervisning. Det handlar om ägande. Att rektor kan kalla sig VD är det viktiga. Trots att de flesta säger nej till friskola...

76% nej. (elever) 84% nej. (lärare) Till detta kommer det jag själv har mött och så sent som i går skrev någon om. Tystnaden, vägran att svara på frågor, de usla eller obefintliga beslutsunderlagen, frånvaron av analyser av hur besluten slår. Där kommer styrning av annars neutrala tjänstemän och möjligen en skrämmande tysnad när kritik inte tillåts.

Sverige 2007.

Intressant?Andra bloggar om: , , , , , ,

1 kommentar:

From Sweden with Grief sa...

Något jag aldrig blir klok på och som jag alldeles nyss läste igen på SvD:s webb är att; alliansen är inte vana att styra, så de klarar inte av att sköta sina åligganden, varken i regering eller på andra nivåer. Det beror på att Socialdemokraterna styrt vårt land så länge.
Jag blir alldeles förstummad över sådana kommentarer, och ser det som struntprat mer än något med relevans. Detta har sagts av både allianskramare och socialdemokrater. Något saknas uppenbarligen hos allianspolitiker och i deras politiska ambitioner. Vad gör man i moderatkretsarna då man inte sitter i regeringsställning och de perioder som moderaterna och de andra partierna haft majoritet, inte hörde jag dessa påstående då. Är politikerna så omogna, det låter som mina tonåringar hemma, då de inte vill ta ansvar!
Eller, vad säger man? Rycker på axlarna och blir förvånad över att de omogna kommentarerna?