lördag 10 oktober 2009

Framåt alltjämnt för de rödgröna

Expressens egen webbplats verkar mätningen vara ordentligt undangömd. (även Joakim har letat men inte funnit) Men genom Björns och Tords inlägg ser jag att en ny mätning ger oss rödgröna ett ökat försprång. Och som Krassman betonar, detta trots Dagens nyheters nedlagda redaktion, ersatt med allianskampanjarbetare.

50,7 för de rödgröna. Det verkar vara Vänsterpartiet som trots den andra borgerliga morgontidningen Svenska dagbladets likaledes envetna kampanjande, går framåt. Den som löpande läser tidningen vet att ett favorittema är att skrämmas med Ohly och vänsterpartiet. Det verkar som SvD når mycket begränsade framgångar där.

Tords blogg visar en beräkning av mandaten: "
Räknat i mandatfördelning får De rödgröna en förkrossande ledning med 195 mandat mot 154 för för Alliansen
Det är ett knappt ett år av hårt valarbete kvar till valdagen. S må vara på väg framåt, men har svårare utgångsläge i den viktiga Stockholmsregionen. De rödgröna må nu öka sitt väljarstöd och förhoppningsvis beror det mer på att väljarna uppskattar den rödgröna politiken än kritik mot den borgerliga alliansregeringens undermåliga prestationer. Men valet avgörs på valdagen. Siffrorna måste mer vara start- än slutsignal.

Fler bloggar om detta:
- progressiva bloggar på NetRoots.

Mer i Aftonbladet


Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Kjell Sjöström sa...

Siffrorna finns bara i pappersexpressen

finns även i bloggoskop
http://bloggarna.se/webedit/ace/aa.asp?ankare=9okt10b&sidaid=449#9okt10b