torsdag 22 oktober 2009

Dags att förskjuta fokus till en stor och viktigt jobbkongress

Nästa vecka startar som bekant (S)-kongressen, två pendelstationer norrut härifrån räknat. Jag tänker vara där. Sedan 1990 har jag bevistat partikongresser i olikar roller; ombudsman, kongressekreterare, föredragande stöd till Mona, åhörare och ombud. Den här och för första gången som bloggare.

S-kongresser har alltid stor betydelse för det politiska Sverige. De allra flesta partikongresser har också varit direkta "beställare" av regeringspolitik som har påverkat vardagen för svenska folket. I de allra flesta fall positivt. S-kongressen den här gången äger rum i opposition. Mycket tyder ändå på att det blir förändring och maktskifte 2010. Därför är en kongress som sätter jobben men också välfärden i fokus oerhört viktig.

Mitt bloggande från Älvsjö tänker jag återkomma om. Men räkna med ganska täta uppdateringar. Med egna reflektioner och analyser. Med rapporter om viktiga tal och beslut. Med speglingar av Stockholmsregionens perspektiv på en S-kongress. Och kanske med ett eller annat gästbloggsinlägg. Planerar också för ett löpande tema "Jag sprang på..." där jag kort förmedlar reaktioner från "särskilt intressanta" kongressbesökare / aktörer. Vi får se vad det blir men välkommen att följa kongressen också genom mina blogginlägg.

Etiketter: jobbkongress / jobbkongressen
Aftonbladet om S-politiken.

Johan Ulvenlöv avslöjar att fler kommer att finnas på plats:
"Några av bloggarna som kommer finnas på plats är:
Rosemari Södergren på Kulturbloggen, Peter Andersson med rätt att tycka, Johan Westerholm på Mitt i steget, Alexandra Einerstam från HBT-sossen, Alliansfritt Sverige som kommer hålla i utbildningspass, Monica Green, Arvid Falk hela redaktionen på plats, Anders Löwdin, Claes Krantz och hela gänget bakom sosse.tv och solidariskt Sverige, Mårten Wedebrand, Nathalie Sundesten Landin, Stefan Wikén, Peter Högberg, Viktor Tullgren, Fredrik Jansson för att nämna några."
Fler bloggar om jobbkongressen:
Viktor Tullgren, Eva-Lena Jansson, Martin Moberg, Eget inlägg om Svenska Dagbladet o S-kongressen, SSK-bloggen, Debatt, Jämtlands S, Fredrik Petterssson med gästbloggaren Gudrun Schyman, Det perfekta livet,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Goran Persson skall bedommas efter hur han ledde landet och inte efter om han var ett charmtroll eller ej.
Han bestammde sjalv och hade samlat en hop jasagare kring sig som aldrig sade emot honom.

Men i kritiken mot honom namns aldrig orden fifflare oduglig eller inkompetent, vilket ar kannetecknet for hans eftertradare och da kan man stalla fragan ;

Vad ar bast att ha, en buffel som ar kompetent och kan sin sak eller motsatsen, en inkompetent nolla som bara dagis pladdrar.

Peter Andersson sa...

Anonym. Överlämnar till mina kloka läsare att bedöma om du har en riktig analys.

/p