måndag 19 oktober 2009

Aftonbladet publicerar anti-muslim-artikel av Åkesson -´Och "full strid" för "Ett folk, ett land, en nation"

Vice partiordförande Jonas Åkerlund fick entusiastiska applåder för slagordet ”ett folk, ett land, en nation”, en fras med antydningar bakåt i historien.

Svd 19 oktober 2009


Minns
du Ny Demokrati i valet -91? Visst fanns det i krisens spår strömningar i väljarkåren som gjorde ett parti som Ian och Berts möjliga. Men i mångt och mycket var NyD en medial succé när Siwert Öholm i programmet Svar direkt öppnade sin studio på bra sändningstid och helt okritiskt lät de två politiska clownerna lägga sin bas för riksdagsinträdet.

Min bild är inte att Sverigedemokraterna får det så enkelt. Gårdagens kvart i sex-sändning från Ekot var nog mer "olycksfall i arbetet" än något annat. Min känsla av den sändningen var att man rapporterade som om vilket parti som helst höll möte, med frågor som till det yttre var riktigt folkliga. Den mörkare och verkliga sidan har också Ekot berättad om tidigare. Bland annat om partiets sätt att försöka använda Astrid Lindgren som frontfigur. Ja, medge att det framkallar rysningar.

Att, som jag också bloggat om, Jimmy Åkesson i en Newsmillartikel citerar texter som närmast är aktuella i Vit makt-musik är tillräckligt avslöjande av banden till de verkligt mörka krafterna.

Svenska dagbladet skrev i går något av en "deklaration" om hur man ser på bevakningen av SD. Att försöka balansera "både ock"-perspektivet där SD i opinionen och valbudgetmässigt ligger på nivåer som ett par riksdagspartier. Men också, och det är viktigt, att SD både av historia (tämligen modern sån) och det faktum att man har brottsdömda ledare måste ses på ett annant sätt. Expos hemsida har en sådan viktigt läxa att lära.

Dagens DN-ledare och analys av Staffan Kihlström ger gott hopp om att partiet inte ska få utrymmet att dölja sina verkliga sidor. Ledaren skriver
Rasismen har tvättats bort. Men i det gällande principprogrammet från 2004–2005 kommer en nationalism till uttryck vars bärande idé är att svenskar måste skyddas från icke-svenskar
I Staffans analys citerar han dels partisekreteraren Björn Söder som jag skrev om igår. Söder menar att partiet har en uppgift i att
bekämpa det förräderi som pågår i riksdagens korridorer
Men här citeras också Erik Almqvist från SD:s unga som menar att
”den etablerade makten håller på att sälja ut vårt land och vår nation”
och avslutade med parollen
”Full strid för folk och nation”
Det gav stående ovationer från de församlade. Ett potentiellt parti i Sveriges riksdag? Logiskt och politiskt sett: självklart inte. Faktum: Ja.

Idag publicerar Aftonbladet, ovanpå ovanstående, en skrämmande artikel av Jimmy Åkesson där Sd-ledaren utvecklar sin syn på det "mångkulturella", som i hans ögon är ett muslimst hot.

Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit ”svenskt” eller ”europeiskt”

Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år
Publiceringen motiveras av Jan Helin i ett särskilt inlägg, där han bekräftar att artikeln skulle kunna vara brottslig, i form av "Hets mot folkgrupp". AB väljer ändå att publicera:
Jimmie Åkessons text är viktig för att den mycket tydligt visar på vilka värdegrunder det parti som är på väg in i Sveriges riksdag vilar. Du kan tycka att hans åsikter är rätt eller fel. Men dagens debattartikel ger dig en möjlighet att ta ställning till Sverigedemokraterna.
Peter Althin tillhör de jurister som fått tycka till före publicering. Hans råd är:
– Det här skulle jag ­avråda från att publicera. Vissa av påståendena är i alla fall väldigt nära hets mot folkgrupp, att peka ut en hel religion och en religiös rörelse som det största utländska hotet ligger nära hets mot folkgrupp.
Fler bloggar:
Jonas Lundqvist, Jinge,

Mer läsning:
- Aftonbladet: ledare Katrine Kielos
- Aftonbladet om SD-bröderna Ekeroths "anti-muslim-kampanj"

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

Åkesson leder en GRUPP som tror sig vara ett herrefolk som äger Sverige. Medlemmarna vill ta sig den plats i samhället de inte upplever sig ha genom att avlägsna andra. På samma sätt resonerar fascister och nazister och dessas medlemmar är precis som sd´s människor som är avundsjuka och frustrerade och har anlag för syndabockstänkande.
Jag föreslår att vi slutar kalla denna GRUPP för ett parti.

Johan Kraft sa...

Jag tror nog det är andra än sverigedemokrater som anser sig vara herrefolk över oss otrogna "kuffar".

Anonym sa...

Hets mot folkgrupp? Vilket nonsens. det är det som är själva grogrunden till att SD får många röster, man får inte diskutera öppet i Sverige.

I detta land är alla så rädda för att kallas rasister att ingen vågar ta i de problem som är behäftade med invandringen. Därmed fortsätter problemet att förvärras vilket är ett svek mot alla.

Micke sa...

Hur kan Aftonbladet publicera sådan smörja? Har under dagen hört folk som läst artikeln eller hört Åkesson på radio. Tyvärr så instämmer många med vad som sägs i artikeln. Det som skrämmer mig mest är att det är människor som jag vet aldrig röstat på Sd, inte än i alla fall.
Så nu är jag helt övertygad om att Sd tjänat några tiondels procent till, tack vare Aftonbladet.
Knegarn

Anonym sa...

Hitler hetsade mot en religions förträdare med känt resultat. Nu tar Åkesson till naziliknande lögner, vandringssägner och smutskastning. Sd består av små människor som försöker hetsa sig själva till att känna sig mer betydelsefulla än andra. Hetsande okunniga populistiska lögnhalsar hör definitivt inte hemma i våra demokratiska församlingar. De som röstar på sd är ansvarslösa. Sd borde avföras som politiskt parti eftersom det bedriver förtal och hetspropaganda. I Tyskland finns lagliga hinder för att nazzar ska få politiskt mandat. Sådana hinder borde införas också i Sverige.

Anonym sa...

Fasligt vad många som verkar tycka att det är rasistiskt att kritisera en ideologi. JA, islam är en ideologi likaväl som en religion. Vad Åkesson gör i sin artikel är att han pekar på väldigt direkta och konkreta problem som alla härstammar från islam.
Ingen kan idag förneka att islamister på bred front bedriver kampanjer som på många sätt går stick i stäv med demokrati, mänskliga rättigheter och till coh med sunt förnuft! Men detta tolereras utan vidare under den svenska PK fanan? Varför kan man verkligen fråga sig? När någon kan ge mig ett bra svar på det är jag beredd att tillåta övergrepp i religionens namn.

Emelie sa...

Till anonym ovanför:
Så det är att kritisera genom att säga att alla muslimer våldtar? Det ligger inte ens någon sanning i det heller.
Såklart man kan kritisera, men enligt mig är det inte att hitta på en massa saker som inte stämmer och sedan säga att alla inom den ideologin/religionen/etnicitet/whatever är såna/gör såna saker. Är det så för dig kanske?
Dessutom är omskärning inte något härstammar från islam. Det förekommer i flera olika delar av världen, bland annat inom islam.
Själv gillar jag inte religion överhuvudtaget.

Peter Andersson sa...

Emelie: jag hörde Åkesson erkänna i Rapport att "man faktiskt inte kan veta om förövaren är muslim". Problemet om man ska föra en saklig diksussion om problem och brister i samhället är att SD nästa alltid vräker ur sig påhittade siffror, egna eller av nån avdankad "sakkunnig" som man hänvisar till. Det kryllar av såna exempel.

Det vanligaste exemplet efter "islam"-påståenden är det som jag själv har hört i flera år, att - citat åkesson: en nyanländ äldre invandrare som aldrig gjort ett handtag i Sverige kan få lika hög ersättning som ens egna, gamla föräldrar”" Fakta är att lägsta pensionen är 7.780 och det andra som kallas äldreförsörjningsstöd är högst 4.832.

Håller också med dig, Emilie om det där med omskärelse tex. SÅ är det ju.

Jag tror att en av svenskarnas egna sanningar som inte stämmer, i den mån man har såna i ett land" är att "vi inte får prata invandringspolitik". Problemet med hela SD är att det inte handlar om avvägningar, eller en inriktning. Problemet är att de dömer ut människor därför att de har en helt annan etnisk, religiös eller sexuell bakgrund. FÖrutsättningar för konstruktiva samtal är ganska små, om man lyckas bortse från att man blir illamående av en sån människosyn.

Johan: Möjligen finns det andra än Sd som ser sig som "storsvenskar" eller "den rätta vägen" eller "de utvalda" eller så. Det är en ganska passé och förlegad syn på samhället oavsett vem som har den.

Vi får väl väl se hur många som triggas av ett parti som går igång på "ett folk, ett land, en nation”,", ett parti som har en ganska modern historia av nazzar och rassar och annat...Så är det och det lär knappas någon kunna förneka.

Sen, Knegarn, kan säkert en och annan tycka att en eller annan sak i artikeln är som man själv tycker sig se. Men det som möjligen kan vara bra med dagens debatt är att de värderingar och den människosyn Sverigedemokraterna står för, kommer fram. Jag tror inte två procent än gång av svenska folket stödjer de synsätten. Tack och lov

Staffan G sa...

Förstår inte att så många lärda personer, inte verkar ha en aning om vad Rasism är ! Rasism bygger på raslära, vilket SD inte alls pratar om. Jag har själv bott och arbetat på skolor i te x Angered, Biskopsgården mm och sett hur te x skolan ska anpassa sig till den grad att det inte serveras någon "svenskmat" utan endast Nötkött mm, hur eleverna ska vara lediga under te x Ramada och föräldrar som under utvecklingssamtalen kan tala om att deras dotter inte alls behöver lära sig läsa, eftersom hon ska vara hemma ändå. Tyvärr är problemen enorma.SD tar endast upp ett problem somm lärare och vi som även bott i dessa områden länge upplevt. Vi måste faktiskt tala om dessa problem, och sluta skrika " RASISM" så fort någon talar om dessa problem.

Jah Hollis sa...

Han heter faktiskt Jimmie Åkesson.
Vad man än tycker om honom måste man väl ändå till att börja med stava hans namn rätt om man ska bli tagen på allvar i debatten.

Anonym sa...

Det enda svenska med sd är deras extrema form av svensk avundsjuka.
Vi har ingen tradition av att uppträda som herrefolk i vår nation. Vi har större självkänsla än så, och självklart ska vi i demokratisk ordning ta hänsyn även till invandrares behov. I en demokrati tar majoriteten hänsyn till minoriteter.
Jag vill hälsa Jimmie Åkesson att jag är mycket glad för de få kvinnotimmar som finns på badhuset, vilka gör att jag slipper blir prejad och sidoträngd av snabbsimmande frustande och hänsynslösa män.

Anonym sa...

Citatet "Ett folk, ett land, en nation" av vice ordföranden Jonas Åkerlund är påhittat och DN har gått ut med en rättelse.
http://brigaden.wordpress.com/2009/10/29/ett-parti-en-dagstidning-ett-citat/

Media binder ris åt sin egen rygg på detta viset.

Anonym sa...

vem har sagt att alla muslimer våldtar?
vill alla muslimer i sverige acceptera infödda svenskars sedvänjor strävan efter jämlikhet mellan köner mm och lagar?
Är invandrare av 1:a eller 2: generationen övereprenterade i våldsbrott narkotikabrott gruppvåldtäkter eller är det bara en myt?.
tacksam för svar

Anonym sa...

Dom här länkarna ger mig rysningar med. Kan du ta en titt på dom och säga några ord till mig så man kan känna sig lugnare? =)

http://www.youtube.com/watch?v=fJzO2XNCSwQ&NR=1&feature=fvwp

http://www.youtube.com/watch?v=6-3X5hIFXYU

http://www.youtube.com/watch?v=ovUwG34kuEc&feature=related


Vi är jävligt rädda för att Ryssar ska komma och bestämma i Sverige till den grad att det är den enda anledningen till att vi ens har ett försvar.

Men att muslimerna ska utrota svenska folket och ta över landet är helt okej, så vill vi ha det. Jag fattar ingenting måste ju va dum eller något =)

Ha en trevlig dag
Stefan