tisdag 27 oktober 2009

Medvind för Monas gäng

Igår visade en mätning från Westander att Socialdemokraterna nu har ett växande förtroende för jobbpolitiken. Idag kommer en ytterligare positiv signal till den snart församlade kongressen. I United minds mätning går S framåt, från i och för sig en låg nivå. 48 procent visar stöd för de rödgröna, 41,4 för de blå. Kristdemokraterna är farligt nära spärren, och bara något över denna ligger centern. Det ljusa förmörkas av att Sd nu har 6%.

Ibland hör jag en del ryggmärgsmässigt negativa reaktioner på liknande mätningar. "Det ser sämre ut i Stockholm". "Det är inte valdag än". Det kan gå mycket sämre" . Så säger och skriver en del.

Helt riktigt ska man vara medveten och på sin vakt. Valarbetet slutar när vallokalerna stänger. Men att för ett ögonblick känna viss förnöjsamhet över rätt riktning av väljarstödet tycker jag är tillåtet. Inte minst för en församlad partikongress.

Intressant
? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst har vi segervind i ryggen och det gör kongressen och det kommande valarbetet extra roligt.
Eftersom t.o.m. Calmfors, som var så positiv gentemot Borg till en början, har tagit avstånd från Borg och hans orättvisa och våghalsiga ekonomiska politik och gemene man med egna ögon upptäckt vilka otäcka samhälleliga orättvisor som uppkommit, är kanske medvinden för oss rödgröna helt naturlig.

Unknown sa...

En opinionsundersökninng är just det. Irritationen över massinvandringen är massiv, och ENDA möjligheten att uttrycka sitt missnöje i denna opinionsundersökning är att uppge SD som sitt parti. SD har vidare särdeles kraftigt uppmärksammats just på allrasistone, vilket redan det ger avsevärd skjuts i sig självt. Det är inte billigt, det är gratis. Vid valet är det allvar, då är det inte gratis, varför man kan misstänka att SD:s siffror är uppblåsta. Omvänt är det troligt att Alliansen står något starkare än vad som framgår.

Det är alliansen och inte de rödgröna som tappar till SD. Denna röstväxling ger saklig grund för sammankopplande av de två. Inte är det begåvningsreserven SD attraherar.

Dissonansens mellan det stadigt sjunkande förtroendet för Mona Sahlin och de trendmässigt ökande siffrorna för hennes parti är nu alltför tydligt pinsam. Mona Sahlin måste bytas ut. Hon och Wanja-Lundby-Wedin ligger som ett minfält under alltihop och kan mycket väl ge Alliansen/SD segern i kommande val. Redan den rykande aktuella folksamskandalen måste ge en ordentlig tankeställare.

- Peter Ingestad, Solna

Anonym sa...

Jag är så trött på män som uttrycker sina åsikter som om de vore fakta. Jag är så trött på människor som använder ord de inte begriper för att märkvärdiggöra sig själva.
Peter Ingestad menade förmodligen diskrepans när han skrev dissonans.
Själv är jag övertygad om att tjatande och gnatande om opinionssiffror som i föregående inlägg är bland det mest kontraproduktiva man kan hålla på med.