torsdag 26 januari 2012

Stefan Löfven - ett riktigt bra förslag!

Det känns som om krisstämpeln äntligen ska kunna lyftas bort från den socialdemokratiska rosen. Dagens besked att partiets VU föreslår IF Metalls ordförande Stefan Löfven som partiordförande är och blir en viktig vändpunkt uppåt!

Löfven verkar vara en person som har "fötterna på jorden". Han känns som en partiledare som socialdemokratin behöver: Lyssnande, förankring i arbetarrörelsen, nytänkande, modig, förhandlingsvan och med en bred erfarenhet från svensk såväl som internationell fackföreningsrörelse. Ska socialdemokratin vinna val krävs trovärdighet i jobbpolitiken och att politiken håller ekonomiskt och bygger på hållbar tillväxt. Det förstnämnda kan Löfven och vad beträffar miljöperspektivet är jag inte orolig för att det faller bort.

Med partistyrelsens beslut i morgon kan vi äntligen börja prata politik, forma politik och se framåt. Ingen, inte ens Stefan Löfven, kan skapa underverk. Socialdemokratins framgång avgörs av om vi kan bli tydliga i budskapen till väljarna samtidigt som vi moderniserar oss som folkrörelse, blir öppnare och framåtblickande.
Det är ett jobb som Löfven ska leda tillsammans med Carin Jämtin och andra men som förutsätter att alla gör sitt på sin ort som medlem. Om detta och mycket annat tänker jag skriva mer så snart jag hinner. Just nu känns det kort och gott bra...


Fler som bloggar: Sjölander med lista över arbetsuppgifter, Annarkia, Peter Högberg, Westerholm, Parkstugan, Katarina Nyberg Finn, HBT-sossen,.

Mer: DN, Ekot, SvD, AB; LO-tidningen

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , ,