torsdag 6 mars 2008

NYHET! Moderaterna ser verkligheten!?

Finansministern sjunger dagismelodin "Tuppen Ture " och talar barnspråk på Ur&Skur-dagis i Borås. Statsministern möter elever i Göteborg. Listan på moderata statsråd som gör besök runt om i Sverige verkar lång. Det är inte alla förunnat att få resescheman upplästa av stjärnreportern Mats Knutsson i TV. Så tillvida var första delen av inslaget i dagens Aktuellt ganska obegripligt. En nyhet att minsistrar besöker verksamheter!?

Möjligen ÄR det faktiskt så. Man har faktiskt inte har gjort det förr. Det ÄR en nyhet! Men också en illustration på den fortsatta retoriska "sossefieringen" av partiet som nu också ska omfatta partiets verksamhet. Nu med målgruppen kvinnor i offentlig sektor, som blir så avgörande nästa val.

"Vad man gör och vad man säger måste hänga ihop", kommenterade Knutsson och träffar så rätt. Reinfeldt och hans statsrådskollegor må fortsätta turnéerna runt om i Sverige. Finansministern må tala så väl om förskolan. Så länge politiken är så blå, omfördelningen i samhället så skärande orättvis och retoriken så häpnadsväckande tom kommer inte sunda ,tänkande svenska väljare att återvända till Reinfeldts parti. Allra minst kvinnor som vill utveckla välfärden.

Intressant? Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag hoppas också det! Men denna "nya" regering är inte alls dum, trots alla dumma förslag som man fått ta tillbaka. Man kommer att lägga liknande förslag igen och igen och igen och till slut är vi avtrubbade och går med på skiten! I lagom tid innan valuptakten kommer man också att skvätta lite allmosor till de sämst ställda och så har opinionen kanske vänt! Det kan gå fort!! Jag hoppas verkligen att vänstern har något i rockärmen mer än att man vill fortsätta privatisera! Det är väldigt tyst från vänster tycker jag. De brun-blåa Timbropojkarna växer upp som svampar ur marken och tas plötsligt upp som goda exempel med goda förslag och god kontakt med verkligheten i våra opolitiska media. Vad gör vänstern? Jag märker ingenting och jag och andra måste snart lämna hus och hem och bo i kartong på gatan!