lördag 31 januari 2009

(S)umpan spöar Solna (m) i valfrihet

Almega visar i en kartläggning av valfriheten i Sveriges kommuner att S-styrda Sumpan är bäst. Noterar också att den bastanta S-kommunen Botkyrka hamnar 7:a. För Solna, som så totalt domineras av moderaterna, är utvecklingen den motsatta.

Mest negativ är utvecklingen i Solna och Sollentuna, där graden av valfrihet fallit 2
nivåer. Detta är inte minst häpnadsväckande med tanke på att närliggande Sundbyberg tvärtom ökat valfriheten under samma period.
Prat är en sak. Handling i vissa fall en annan. Moderata debattörer bör ta del av rapporten och kanske hålla en något lägre profil framöver i debatten om valfrihet. De verkar ha svårt att klara av att få till den i verkligheten.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Daniel sa...

Allvarligt talat känns det som en märklig sak att vara stolt över. Visserligen är det ingen nyhet att den borgerliga politiken - fler privata aktörer - bara leder till en chimär valfrihet, men varför vi socialdemokrater skall yvas över att ha fler privata utförare än borgerligt styrda kommuner förstår jag inte. Varför inte istället satsa på att höja kvaliteten och personalinflytandet så att man kan leda i de mätningarna? Det känns liksom betydligt mer socialdemokratiskt.

Peter Andersson sa...

Hej Daniel
Kan i sak instämma. Inlägget tar mer fasta på att möta borgerlig, ofta ganska kaxig argumentation. Almega har presenterat rapporten och tyckte den var värd en kommentar.