lördag 31 januari 2009

Varsel av vårdens anställda i folkpartiets Stockholm

Det kommer i dag en replik i Svd på s-inlägget från Ingela Nylund Watz och Micke Damberg om vården igår. Folkpartisterna Wallhager och Rydberg upprepar det som sagts åtskilliga gånger i landstingets talarstolar. Samma tråkiga och trista pajkastande, alltså. Fp är sura över att socialdemokraterna inte accepterar att privata vårdgivare kan etablera sig fritt, oavsett behov, med garanterad intäkt från skattebetalarna.

Vårdval Stockholms etableringsfrihet handlar inte ett jota om patientens valfrihet utan om vårdföretagets frihet till garanterad del av allas våra skattepengar. Men det man mest hickar till över är denna mening:
Mer pengar är alltid deras lösning för varje verksamhet, även för sjukhus som gått med underskott i åratal
De två folkpartidamerna tillhör den nuvarande makteliten i landstinget. Där dras 900 tjänster in på Karolinska. Andra sjukhus följer efter med ytterligare indragningar av personal. Fp valde sänkt skatt framför kvaliteten i vården. Deras val är inte mer pengar till vården utan varsel och indragna tjänster av vårdpersonal. Inte helt oväntat får INW/MD reaktioner från socialdemokrater. Ylva Johansson kommenterar här. Reza har kritiska kommentarer här. Min bloggkommentar om Brännpunktartikeln här.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,