fredag 23 oktober 2009

Ekots rubrik börjar: "Reinfeldt avgår...om"


Jag ser faktiskt första gången en trevlig rubrik på Ekot som börjar "Reinfeldt avgår". Tyvärr med reservationen ".."om det hänger på SD".

Jag läser också ett inlägg från de rödgröna partiledarna. Det är efter dagens nästan desperata försök från allianspartierna att redan nu göra allt för att bo kvar i regeringsbyggnaderna efter valet nästa år. Redan i gryningen var Jan Björklund i gång, i en missriktad och nu avslagen flirt med miljöpartiet.

Att de senaste dagarnas debatter om Sverigedemokraterna ligger bakom kärleksförklaringarna är helt uppenbart. Men kanske också andra hot mot de fyra. KD är väldigt nära spärren och riskerar att få lämna riksdagen. Möjligen också centerpartiet.

Det verkar som vare sig Jan Björklund eller Fredrik Reinfeldt har läst Expressen och tidningens partiledarintervjuer. Redan där stängde Maria Wetterstrand dörren för "allianspojkarna".

Det väcker förstås spekulationer och därför är ett klargörande viktigt. De fyra skriver nu på bloggen:
I denna fråga tänker vi agera gemensamt och vi är förvissade om att vi med gemensamma krafter kan hålla Sverigedemokraterna utanför Riksdagen och att en rödgrön regering vinner väljarnas förtroende.

För alla väljare som avvisar tanken att ge främlingsfientliga krafter inflytande finns nu bara ett regeringsalternativ!

Mona Sahlin, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson, Lars Ohly

Nästa vecka har socialdemokratin sin jobbkongress. Vad jag har uppfattat så kommer också de övriga rödgröna partiledarna till kongressen. En uppslutning för det som inte bara är det bästa regeringsalternativet. Också det enda rimliga.


Fler bloggar om de rödgrönas besked: Johan Ulvenlöv,

Fler progressiva bloggar på NetRoots.'

Fler har bloggat om dagens utspel: Mitt i steget, Johan Westerholms blogg, [ s-buzz ], Alliansfritt Sverige, [ s-buzz ], Alliansfritt Sverige, [ s-buzz ], Alliansfritt Sverige, In Your Face

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,


7 kommentarer:

Anonym sa...

Det förstår du väl att
alliansen inte räknat
med nåt annat än NEJ
från MP men man kan använda
det positivt i retoriken.
"Vi ville ta ett ansvar mot
SD men MP sa nej."

Den röd-gröna mitten alliansen kommer inte vinna.
Tro mig!
S i samarbete med miljöfundamentalister och kommunister.
Morsning...

Anonym sa...

Replik på föregående inlägg: Skulle inte tro det! Morsning och Goodbye brukar det heta, och det kommer det bli, för nuvarande finanskris trötta regering, dom börjar redan vifta med vit flagga! Vem som ska få bära hundhuvudet, ja, där kanske du har en poäng...men nej, det kommer inte bli aktuellt, SD är redan uträknat.

Anonym sa...

”Redan där stängde Maria Wetterstrand dörren för "allianspojkarna".”

Vilket jäkla ansvar de är bereda att ta.... mycket snack och liten verkstad brukar det heta.

Blir det röda blocket större än det blåa (utan majoritet) skall mittenpartierna ställa upp enligt socialistisk, grön och kommunistiskt logik..... men blir utslaget det omvända skall de rödgröna hålla ihop och inte samarbete med de blå.

Det brukar kallas hyckleri.....

// Tomas Andersson

Peter Andersson sa...

John. Vi vet i alla fall att väljarna tycker att partierna ska vara engagerade i miljöfrågor. INte bara det, det är också en av de viktigate frågorna om väljarna får bestämma. Vi vet också att Mp har ett oslagbart förtroende där, med sina eventuella fel och brister till trots.

Anonym: Det rödgröna alternativet är prövat i fler budgetförhandlingar än den nu sittande regeringen och med, tror jag, ett fyrtiotal överenskommelser redan.

Jag tror att det går bra :-)

sussi sa...

alltså, känns inte som kd och centerpartiet har något särskilt att framföra, inte något eget. En trad. familjesyn bara och det kan man få kyrkan. Bättre att släppa in några nya, inspirerande partier istlt. Men det sagt, inte Sd såklart.

Anonym sa...

Är detta ett "hot" eller "löfte" från Statsministern?
Är det inte bäst att förpassa Statsministern till historieböckerna för gott?
Vad skall Sverige med "miljö-mupparna" till?
Det var en chock för Maria när hon förstod, att kärnkraften är befriad från CO2!

Anonym sa...

Eftersom du censurerar mig vill jag bara påpeka att Chistina Melin finns mina kommentarer. För lyssnar du ej på vanligt folk så kanske du förlorar väljare. Mitt namn är fortfarande Lena Rosén, och jag vill inte vara anonym.