lördag 14 maj 2011

Positiv trend men trots allt bara ännu en meningslös mätning

Det är företaget SKOP som har mätt svenska folkets förtroende för hur två personer "leder en regering". En av personerna har de facto lett en regering sedan 2006. Den andra hoppas iaf jag kommer att göra det. (Håkan Juholt) Å andra sidar har HJ bara varit partiledare i en och en halv månad. Politiken är inte i närheten av färdigspikad och det är ytterst tveksamt om Juholts kvaliteter som partiledare har kunnat observeras av väljarna. Och hur personer jämförs om deras kvaliteter att sköta ett uppdrag som enbart den ena faktiskt har fått visa sina färdigheter i är väl något som andra får besvara. För mig verkar det väldigt korkat.

Oavsett det verkar i alla fall Juholt lyfta jämfört med tidigare. Precis som att socialdemokraternas opinionssiffror stiger, så stiger också - tydligen - väljarnas syn att Juholt har ökat "regeringsledandets skicklighet" inom socialdemokratin. En bra början.

Jag ser fram emot det politiska slaget mellan alternativen. Det som handlar om hur folks vardag påverkas, om hur vård och skola ska kunna bli bättre och allt det andra. Då kanske det blir som tidningen Expressen antyder: Juholt som en "skräck" för den allians som så gärna önskar behålla makten. Sen må person Fredrik Reinfeldt vara hur skicklig han vill i att hålla en ordförandeklubba.

Läs: SvD, DN, AB;

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,