lördag 14 maj 2011

Kritik mot Arkelsten och lite fakta om sjukvårdsopinion

Sofia Arkelsten som är moderat partisekreterare vet en sak när hon idag gör sjukvårdsutspel mot socialdemokraterna. Hon vet att till och med de flitigt moderatröstande väljarna i hennes egen region där statsministern bor och statsministerns hustru är vårdansvarig politiker, inte ger moderaterna störst förtroende i vårdfrågor. Man ser, även i det moderat tunga Stockholms län, en socialdemokratisk sjukvårdspolitik som bättre.

(S) har ju också mött kritik från både interna och externa debattörer för att inte ha presenterat någon politik. När det görs i samband med valet i västra Götaland borde det ändå välkomnas. Men är det val så är det val. Då är klara besked om politiken inte heller det något som passar.

Jag tänker inte, som moderaterna och Fia Arkelsten, bli sur för att (S) presenterar nio steg för en bättre vård. Jag tänker inte skåpa ut viktiga reformer som inom tandvården, för att korta köer i sjukvården, för att öka tillgängligheten, ge deltidsarbetande rätt till heltid eller kompetensutveckling, av det skälet att det presenteras nu och inte för några veckor sedan.

Redan
landstingets eftervalsanalys i Stockholm visade stark förtroende för (S) vårdpolitik, även i det val då vi förlorade. (2010). Jag tror att alla de väljare som i min region nu ser hur geriatrisk vård hotas i Nynäshamn eller hur vårdgivare stänger verksamhet därför att patienter är "för gamla och sjuka" kommer att reagera med valsedeln och markera mot den utveckling som nu sker. Det där KAN redan i morgon, i västra Götaland, göra att välinformerade väljare ser hur utvecklingen kan gå så toksnett och därför väljer om S vid makten på "Sveriges framsida" om vi nu kallar västsverige för det, lite artigt.

Fler som bloggar.

Mikael Andersson, Magnus Andersson, Martin Moberg, Martin Moberg om omvalet,  Kristina Palmgren, Annarkia, Jämlikhetsanden,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,