fredag 25 mars 2011

Partikongressdebatt om partikongress och politik?

Visst kan man tycka att en kongress som nu äntligen hålls är ett viktigt tillfälle att just prata politik. En del av det kommer kvällen och helgen att ägnas till. Förutom partiledarvalet blir de debatterna underlag för en fortsatt debatt om politik och framtid. På ett tema som möjligen skulle kunna beskrivas som "punkter som kongressen inte hinner" skriver Johanna Graf och Björn Fries i Aftonbladet idag.

JG och BF skriver
Med ledarfrågan löst har vi klarat av en första uppgift. Två kvarstår: att återupprätta medlemskapets värde och att lägga fast politiken inför valet 2014. Ingen av dessa löser helgens extrakongress

Vi kan inte vänta till den ordinarie kongressen 2013 med att knacka dörr med mer än en broschyr som säger ”Nu förändras socialdemokraterna”.    
Låt oss i stället åka hem då valen klubbats i eftermiddag och förbereda en ny kongress inom kort, där vi fyller ordet ”förnyelse” med innehåll i form av konkret politik.

Mer: DN om kongressen,  DN intervjuar Lotta Gröning,

Tidigare kongressinlägg idag:
(med länkar)
- En partikongress på G.
- Rasmus Lenefors om politisk nytändning och länkar som jag snor :-)Victoria Brikho, Victoria Brikho, Högbergs tankar, Johanna Graf, Martin Moberg, Meeri Wasberg, Mitt i steget, Roger Jönsson, Sebastians tankar, Thomas Böhlmark Stefan Wikén
Röda Berget,

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,