fredag 31 augusti 2007

Sosserensning framgångsfaktor för Centern?

För en aktiv bloggare är dagens morgontidningar fulla av inspirerande nyheter. Vissst, det senaste om opinionen i väljarkåren i DN lockar till kommentarer och kanske till ett och annat leende. Helt riktigt är det bara valresultat som räknas. Men tvåsiffrig ledning är inte helt fel. Och från alliansens sida bör man känna stor oro i ökningen av osäkra. Det KAN vara ytterligare väljare på väg bort från Reinfeldts sammanslutning.

Möjligen finns också förklaringar beslysta i artiklarna. DN:s ledarsida har en viktig: klantigheterna om fastighetsskatten, det som alliansens så stolt gick till val på i en påklistrad, förförisk enighet. Jag tror det ÄR en förklaring. Men ännu viktigare är nog de signaler som Maud Olofsson, skriket från vildmarken, sänder ut i dagens papperstidningar. Värderingsskifte för centern ska stärka partiet. Hennes tes går på tvärs mot det som är grunden för hela alliansen och den framgångsrika faktorn i de låt vara bara retoriskt nya moderaterna. Centerledningen ska "vädra ut sosseidéerna ut ur kanslihuset", heter det. Den minnesgode vet att Alliansen sitter där de sitter tack vare ett helt annat budskap.

Intressant?Andra bloggar om: , , , ,

1 kommentar:

Lotta Grönblad sa...

Hej Peter

ja de sitter där de sitter för att de var så jädra bra på triangulering. Det är sant. Men det funkar nog inte en gång till och det är väl det som de börjar att komma på och väljer att ändra taktik. eller som i C fall gå tillbaka till en gammal taktik, nämligen att agera ådalshöger/ Lotta