torsdag 23 augusti 2007

Rött kort för alliansen betyder slutspelat.


Man kan tycka att alliansen nu borde ta chansen. Lägga grunden för en positiv bild av den kommande budgeten. På så sätt skulle man kunna vända de dystra siffrorna. I stället startar ett gäng besvikna kristdemokrater ett internt krig på Brännpunkt med sitt "röda kort" mot de nya moderaterna.
Det borde vara ett väntat utspel. Fyra olika partier som slåss om samma
väljargrupper. När ett parti förflyttar sig på den politiska skalan lämnas
utrymme för nån annan. Kd MÅSTE ta chansen och undvika att ramla ut
ur riksdagen. Strategin är därför att Göran Hägglund ska vinna till höger.

Det förvånar att de tolv kristdemokraterna, elva män och en kvinna, inte verkar känna till upplägget. Reinfeldts så lyckade strategi, retoriska omstöpning och insikter att val bara kan vinnas av partier som ställer upp för välfärd och trygghet. Samtidigt kan Kd knappast klaga på politiken i sig, om man nu vill se högerpolitik. Skrotad fördelningspolitik, reformer för redan välbeställda och slag mot arbetslösa och sjuka. Skrotad bostadspolitik. Stöd till ganska bemedlade hushåll för att kunna köpa städhjälp. Försvagning av facket. Retoriken är fortfarande den vinnande om jobben och bryta utanförskapet. Men det finns u
tan tvekan en rörelse till höger i den förda politiken. Jag håller helt med kristdemokraterna att det är skäl för rött kort till Reinfeldt. Inte det gula, varningen, som gör att man får spela vidare. Det röda kortet passar bättre: ut på stört. In och byt om. Slutspelat!

Intressant?Andra bloggar om: , , , ,