fredag 17 augusti 2007

Alliansorange färg målas över Stockholm...

Minns du AMS-affischerna om nystartsjobben? Det där budskapet som till layout och färg var som en direkt kopia av valmaterial från moderaterna. Var det en tillfällighet? Den som trodde det den gången kanske börjar fundera efter att ha sett landstingets nya kampanj om den så kallade mångfalden. Erbjudandet till vem som helst att göra i princip vad som helst för skattebetalarnas pengar, utan "politisk klåfingrighet" och styrning. Av någon anledning är marknadsföringen av detta jippo påfallande lik en Allianskampanj, om du minns den från tiden före valet.

Nu ska landstinget och Stockholms län målas om i Alliansens färger, är väl kreatörens tanke. Självklart en ren tillfällighet. För skattebetalarnas sjukvårdspengar ska ju användas till vård, inte till landstingskampanjer om privatiseringar. Eller finns där ändå en koppling mellan politisk ledningen och det material som landstingets förvaltning tar fram? Fanns det i AMS-fallet? Nej. Förvaltning är förvaltning och politik är politik. Det är grunden i vårt styrelseskick. Men onekligen spelar tillfällighetsspratten ibland upp spännande scenarier...

Intressant? :Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Orange...hmm var inte det färgen på Nils Lundgrens slips i valet till EU-parlamentet? Kommer inte ens ihåg vad de kallade sig, men någon som 6-junirörelsen eller liknande tror jag att det var.

I övrigt håller jag med om att landsingspengar skall användas till verksmahet i landstingen. Kampanjer får väl partierna själva betala.

Peter Andersson sa...

Christina
Tack för kommentaren. Jo, både Lundgren och oppositionen i Ukraina hade väl den färgen. Det inspirerade väl borgarnas konsulter till valet av färg....

/P