söndag 27 juni 2010

Uppladdning inför Almedalen: Men Mona Sahlin i Aftonbladet??

Idag skulle Lena Mellin, enligt löfte, ha fortsatt sin sommarserie med partiledarna i Aftonbladet, nu med Mona Sahlin. Eller? Jag bestämde mig i går, när Göran Hägglund-intervjun publicerades, för att göra en liten egen uppladdning inför Almedalen i anslutning till Aftonbladets intervjuer. Igår kunde jag posta ett inlägg vid 14-tiden. Men idag saknar jag ännu vid halv-sextiden något på AB:s webbsida. Ganska uselt, Aftonbladet.

Jag ser en rad skäl till att (S) har tappat mark i opinionen. Det i sig positiva och nödvändiga rödgröna samarbetet som gjort att kraft måste läggas på att kommunicera både det egna budskapet och det rödgröna. Visst har kritik funnits och finns. Oftast handlar det om partivänner som fortfarande lever i tron på en socialdemokrati som förr, i en ny tid med helt andra förutsättningar.

Det har länge varit en debatt som hamnat närmast helt på allianspartiernas dagordningshalva, där uppsluppenheten om sänkta skatter får bestämma tonläget mer än välfärdsbrister som borde åtgärdas. En otydlighet om Sverige på sikt: det systemskifte som partierna har talat om länge, som har avisats av väljarna, har nu infogats regoriskt i Reinfeldts "sosseanpassade" retorik. Kontrasterna mellan höger och vänster finns verkligen men är diffusare när de "nya" men i praktiken gamla moderaterna triangulerar. Den bild väljarna ha fått möjlighet att se av Sahlins ledarskap, där bildsättandet utgår från att det bara måste visas en negativ bild.

tydligt patetiskt det blev på S-kongressen när tillresta journalister knappas kunde rapportera ur de färdigskrivna splittringsmanus som sannolikt hade förberetts. Kongressen en succé, som ändå Expressen skrev. Men i stort har den trista, entoniga och kollektiva "dissa-Mona-dagordningen fått styra. Ett härligt undantag nyligen, dock: Liza Marklund i Expressen.

De rödgröna och inte minst socialdemokratins trumfkort borde vara alliansens misslyckande med jobbpolitiken och det ökande utanförskapet. Som tidigare har upprepats här, trots invändningar om "global finanskris": En regering måste ta ansvar för de man lovar och det man gör/inte gör. Man vet att världen är föränderlig. Ser man hot om kris ska inga löften ställas ut som man inte kan infria. Ser man kris ska man agera. I stället var det nästan hånflin från finansministerns sida åt varningarna i riksdagen för nedgång. Oaktat det ska Reinfeldt utvärderas efter hur han klarade jobben.

Det
ska bli spännande att läsa intervjun med Sahlin så småningom....

S läge i Svensk väljaropinion:

Tidigare "uppladdningsinlägg":
- Göran Hägglund (26 juni)

Mer att läsa:
- Inlägg efter Monas tal i Almedalen 2009
- DN-artikel 2009 om talet.
- Socialdemokraternas dag i Almedalen: Ons 8 juli.
- Mer om S i Almedalen

Fler om Mona Sahlin i Aftonbladet-intervjun:
- Peter Högberg skriver....


Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant    Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,


6 kommentarer:

Anonym sa...

Mona Sahlin som landets främsta representant i internationella sammanhang kommer att göra Sverige till allmänt åtlöje.
Hon har inga kunskaper i ekonomi eller utrikespolitik
och de floskler och slagord från SSU som är det enda hon kan framföra med sitt enfaldig dagispladdrande är totalt substanslöst.
Att hon dessutom har så dåligt omdömme och brist på vanligt folkvett att hon går ut i media och talar om att hon brukar sitta på toaletten och läsa Fantomen är ett övertygande bevis for hennes olämplighet att representera landet i någon form.
Ingen tänka sig någon annan av regeringgscheferna inom EU skulle säga något så befängt
Byt ut henne hon är totalt omdömmeslös.

Peter Andersson sa...

Anonym: kan bara svara med att jag förstår att din kommentar är skriven anonymt. Med om än kort så ändå egen erfarenhet av att ha sett Mona Sahlin i FN-sammanhang kan jag påstå att du har fel. Något som säkert många av de närvarande vid det arrangemanget jag deltog i i FN-högkvarteret säkert skulle instämma i. Kan bara beklaga att du fått en förvrängd bild..

/peter

Anonym sa...

Luttrad @ Svensklingen och Granis

“nalla en ynklig liten toblerone med skattepengar … eller läsa Fantomen på toa”

Men det handlar ju faktiskt om mycket mycket mer. Om ni och Mona Sahlin vill tala om politik, ja då borde hon haft omdömet att INTE ställa till med alla skandalerna och ni två borde haft omdömet att inte förringa och försvara dom.

Om olyckan skulle vara framme.
Vid en eventuell rödgrön valseger i höst … föreställ er då Mona Sahlin som regeringsbildare – med sin egna skamfilade trovärdighet.

Hur skulle hon med pondus och integritet kunna granska de tilltänkta kandidaterna i sin ev. blivande ministär och ställa de nödvändiga närgångna frågorna om det finns några gömda lik i garderoben. T ex om allt som har med vandel att göra såsom olika typer av förseelser, alltifrån skulder, brottsmisstankar och underlåtenhetsförsyndelser av alla de slag?

Och vad händer när medias hårdgranskning börjar och journalistdrevet startar? Finns det öht några hederliga kandidater i det rödgröna lägret som skulle klara det testet?

För info återger jag här några av Mona Sahlins egna oegentligheter (OBS! endast de hittills kända) under hennes politiska karriär.

1999: 98 obetalda p-böter varav 32 går till Kronofogden. Många var på handikapplats (24-26 ggr)
1990: Dagmamma betald svart (häftigt att betala skatt)
1993 Obetald TV-licens.
1993 Körförbud på obesiktigad familjebil. Trots det, två p- böter under tiden.
1995: Köp av varor för 53 000kronor med statens kontokort.
1995: Tar Mona “time out” på Mauritius med familjen och sina livvakter på skattebetalarnas bekostnad.

HÄR SÄGER MONA SAHLIN ATT HON SLUTAT FIFFLA

Så här fortsatte myglandet trots Monas avbön:

1997: Sahlin startar bolag och tar ut 1,1 miljoner i lön och 350000 i externa kostnader.
1999: Går företaget i konkurs. Då blir Mona (s)-regeringens småföretagarexpert.
2000: Mona har 30000 kr i restskatt. Ärendet går till Kronofogden innan pengarna betalas in.
2001: Mona har två obetalda räkningar som går till Kronofogden.
2002: Monas bil är belagd med körförbud. Obesiktigad samt fordonsskatten ej betald.
2005 Använder Mona regeringskortet till ett flertal privata taxiresor
1995-2006: Utsparkad ur Handels-facket för bristande betalning av medlemsavgiften
2006 Utnyttjade sin ställning för att ordna ett onödigt praktikjobb på ambassaden i USA åt sin dotter. Finansierades med skattepengar.

Listan är lång men den omfattar endast Mona Sahlins hittills kända oegentligheter, för vilka hon sparkades ut ur den dåvarande (s)-regeringen. Enn Kokk f.d partisekreterare hos Socialdemokraterna skriver i sin blogg…

” de oegentligheter som fällde Mona Sahlin var endast förnamnet av vad som förekommit”.

Detta innebär att en mycket större mängd oegentligheter finns som ännu ej är utredda men i valkampanjen till riksdagen kommer Mona Sahlins valarbetare i valstugorna att få många frågor om detta. Nu tiger hon men då går det inte att med ett påklistrat leende rycka på axlarna åt de skandaler hon ställt till med, speciellt som hon krävt avgång för Alliansens ministrar för fragment av alla hennes egna oegentligheter. Och företrädare för Alliansen har avgått och inte tillåtits att göra come back.

Men Mona Sahlin har tillåtits göra “come back” i partiet och s-politiken … och hon ljuger och fifflar på som förut trots hennes löften om att sluta upp med sitt myglande. Och många av hennes politiska utspel / uttalanden fastnar ofta i lögndetektorn i AB och i andra media t ex DN, SvD vid liknande granskningar av experter. S-ledaren saknar nödvändig kompetens, omdöme, etik och moral.

En lång rad opinionsmätningar under lång tid har tydligt visat att en klar majoritet av svenska folket saknar förtroende ffa för den djupt ohederliga personen Mona Sahlin. Hon har helt på egen hand försatt sig i den situationen. Och misstron färgar naturligtvis av sig negativt på trovärdigheten för hela den rödgröna skapelsen.

Mvh

Peter Andersson sa...

Den tredje maj i år har ungefär samma inlägg, då av signaturen "Johanna" publicerats till mitt inlägg
http://peterlandersson.blogspot.com/2010/05/en-ny-fardriktning-for-sverige.html

Det här innebär en rad saker. Du "anonym" har antingen samma "mona sahlin-kritiska" skitsnack som en rad andra. Eller så varierar du namn. Dessutom går det månader och du slänger in samma kommentar. Framöver kommer min blogg inte att upplåtas för standardinlägg från dig oavsett var du kallar dig.

peter

Anonym sa...

Inlägget om Mona Sahlins omfattande oegentligheter publiceADES I Politikerbloggen av Luttrad och och följdes av detta inlägg om att felaktigheter i det skulle bemötas om någon hittade felaktigheter i det.

"Kan någon sakligt påpeka felaktigheter i Luttrads inlägg eller är det endast genom censur hans uppgifter kan bemötas"

Det visar sig att ingen kan bemöta det utan alla gör som Peter Andersson dvs censurerar det..

Och på tal om standardinlägg så ar Peter Anderssons blogg den främste på området. Endast ett okritiskt försvar och svansviftande för Mona Sahlin och hennes pladdrande.2

Peter Andersson sa...

Du skiter i mina kommentarsregler vilket är trist. "Jag har övergått till öppna kommentarer. För att kunna hålla det så hoppas jag att du respekterar min önskan att inte lämna anonyma kommentarer."

Tyvärr är det två huvudteman i de anonyma: rasistiska kommentarer. Och personpåhopp på ex Sahlin.

Det dessa "troll" gör är att sabba en viktig och öppen debatt på nätet. Det samma troll gör är också respektlöst. Men jag ser inte fram emot någon förbättring på den punkten.

pa