onsdag 2 juni 2010

Världstryck på Israel att häva Gazablockaden - och mer än så!

Pierre Schori skriver idag en debattartikel på DN debatt om israels övergrepp och tankar kring vad som nu borde hända efter angreppen mot Ship to Gazas fartyg. Utgångspunkten tar Schori inte i något "medfött" israelhat. Tvärtom. Som många utgår han från det engagemang som många har haft för israels folk genom tiderna, ett stöd och engagemang som tycks mosas i takt med nationens övergrepp mot palestinierna. Det krävs nu ett hårt, internationellt tryck på israel för att blockaden mot Gaza ska brytas.

Med
attacken har den israeliska vapenmakten kommit oss nära också som "svenskar" (i den mån det nu betyder något). Det går förstås inte att tystna bara för att det ser ut som det ordnar upp sig för våra landsmän och kvinnor. Situationen i Gaza och den israeliska bosättningspolitiken ställer krav på ett fortsatt engagemang för att två folk verkligen ska få möjlighet att existera tillsammans, sida vid sida. Inte bara ett av dem.

Läs fler inlägg på portalena NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Tänk om någon klyftig individ kunde komma på´tanken att ta båda staterna i hampan och inom FN verkligen se till att fastställa ,att båda parter som skall leva sida vid sida åläggs
att avstå från olater som t.ex. bygga hus på andras mark, hota den andra parten med att förinta den.
Eller varför inte avstå ifrån att blockera tillgången till sitt land.
Lyfter man på locket föreligger säker flera möjligheter att få till stånd fred på jorden.
Men gaphalsar och blindbockar däri inbegripes rigida uttolkare av religioner borde omskolas.