söndag 27 juni 2010

Nya mediala rön: "Impotens och huvudvärk är alliansens fel"

Visst: inte minst när boken "Jämlikhetsanden" publicerades och debatterades så kom perspektiv om folkhälsa upp i ljuset. Det blev tydligt att människors hälsa påverkas av hur samhället i stort lyckas med att ge människor förutsättningar för ett gott liv. Hälsoklyftorna är en realitet. Om detta berättar åtskilliga forskningsrapporter om hälsofrågor.

Men jag vet inte hur man ska se på Expressens vinkling av statistiska fakta. Idag utropar rubriken "Fler impotenta under alliansstyre". Och tidningen fortsätter:
"Drygt 12 000 fler män har fått medicin mot erektil dysfunktion sedan Fredrik Reinfeldt blev statsminister".
Expressen visar också siffror som visar att Reinfeldt är ansvarig för ökad försäljning av magsårsmedicin och huvudvärkstabletter. Även aborter, skillsmässor och kondomförsäljning sägs vara dyster läsning för allianspartierna. Ok. Nog för att det är valrörelse. Nog för att man vill vinna val. Och nog för att Reinfeldt och hans allians ska få ta ansvar. Men just Expressens uppslag till angrepp på de så kallade "borgarna" tror jag att jag avstår från.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du har helt rätt, nu har expressen hittat sitt bottenläge..! Mona Sahlin utryckte sig i partiledarintervjun i Människor och Tro: " Som Socialdemokrat kan jag hämta inspiration från JESUS." Och slutsatsen av detta blir att Rödgröna kommer förbjuda aborterna och sexuella kontakter utanför äktenskap och tvinga svenska folket leva i celibat.

Göran Hådén sa...

Det är inte bara Expressen, även SVT har plockat upp denna TT-artikel: http://svt.se/2.128339/1.2058143/fler_impotenta_under_alliansstyre?lid=senasteNytt_275216&lpos=rubrik_2058143