torsdag 3 februari 2011

När makten låser in sig står frågorna obesvarade

Läser om de fortsatta turerna med nedskärningarn av bidragen till föreningarna, inte minst idrotten, i Stockholm. Alliansen i Stadshuset har som bekant backat och helt plötsligt halverat sitt sparkrav. Ska man vända på det verkar Regina Kevius och andra över en natt ha upptäckt att det bara finns hälften så stort utrymme för finansiering genom att jaga sponsorpengar. I ett tidigare inlägg skrev jag att frågor återstår, även efter halverat sparkrav. Och man ska minnas att behovet är ökat stöd och "sista raden" blir nu minus fem miljoner. Jag frågande mig.
En fråga som Stockholms väljare ändå har att fundera lite över, även om alliansen backar är: Vad står det för, de där idéerna om "sponsring" och "en fjärdedel bort"? Vad är det för värderingar som nu härskar i stadshuskorridorerna?
Idag fortsätter SvD:s sportreporter Ola Billger jakten på svar från de som har den politiska makten.
• Varför är det så viktigt att spara just de här miljonerna i stadens miljardbudget?
• Hur tror hon att föreningarna ska kompensera sig genom sponsring?
• Förstår hon varför så många är upprörda över hennes uttalande?
• Hur ser hon på villkoren för Stockholmsidrotten?• Vilka visioner har hon?
Ola Billger och andra arga stockholmare möter ett problem. Det verkar totalt omöjligt att få svar på frågorna. Stadshusets politiska ledning har stängt och låst dörren och verkar ha kastat nyckeln när det gäller att ge svar på de många frågor som väldigt många kräver svar på. För fortfarande kvarstår sparkrav för en verksamhet som verkligen är en del av välfärdens kärna och som behöver mer, inte mindre, resurser för att kunna leva vidare.

Tidigare inlägg om detta här, här och här.
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,