söndag 13 februari 2011

Teater Largo fångar människa och samtid i Facebookens Sverige

bild: Camilla Rensgård
Fredagkväll och jag gör det alltför ovanliga: går på teater. Katrin ska dansa i Peter Barks uppsättning "Plattform eller moderna tider" med teater Largo på Impro&Co, Hagagatan. En föreställning som ger tankar om mänskliga relationer och synsätt till varandra i ett modernt Sverige 2011.
Stockholm år 2011 — världens modernaste stad. Hur påverkas våra liv av det trendängsliga och individualiserade informations- och konsumtionssamhället? Var hittar vi en plattform där vi har tid att mötas och bara vara när allt handlar om att göra, äga och visa upp?
Rolig. Djup men samtidigt lättillgänglig. En föreställning som ger perspektiv på det stora, djupa som exempelvis mänskliga relationer såväl som dess mer praktiska uttryck i form av Facebookuppdateringar, var och när man säger hej eller inte till varandra, lämpliga ord att använda eller delar av språket som bör begravas, trender, mode, fördomar, åldersnoija, konsten att läsa på gammaldags vis, status och levnadsmässig likriktning. Strålande bra! Vill också återge den nya trosbekännelsen som ingår i föreställningen. Modern och möjligtvis med viss halt av ironi i sig :-)

INDIVIDUALISMENS CREDO

" -Vi tror på en enda individ, ett allsmäktigt ego, centrum för allt synligt och osynligt. Vi vill leva och dö i detta moderna land, i denna moderna tid, där vi i tillväxtens tempel strävar efter självständighet, självförverkligande och självförhärligande på konsumtionens altare. Vi är nöjda med att kunna leva utan att tvingas behöva andra. Vi är stolta över att ha flest ensamhushåll i världen. Vi är lyckliga över att ligga i framkant när det gäller ständig förnyelse. Vi är alla fria att äga dom senaste trenderna inom teknik, heminredning, matvanor, mode etc etc etc.

Med hjälp av våra bloggar och sociala media kan vi visa upp oss i all vår moderna härlighet. Vi är överens om att alltid säga Jag och aldrig säga Vi (utom nu då). Vi har moderna åsikter som är politiskt korrekta och inte lika efterblivna och fördomsfulla som i utlandet. Vi är absolut inga homofober, sexister eller rasister (även om var tjugonde röstar på Sverigedemokraterna). Vi tycker som alla andra moderna människor, vi tycker lika, just för att vi är individualister. Vi är extremt fria att leva precis som vi själva vill. Vi är alla individer. Vi är alla olika.
- Inte jag!
- Amen! "

Medverkande:

Emiliano Altera
Mia Andersson
Fredrik Boberg
Leopoldine Brand
Bernd Briese
Julia Cechal
Josefin Enochsson
Katrin Frymark
Hannes Fohlin
Emelie Fureskog
Martina Josborg
Britta Larsen
Maria Lindgren
Helena Lindvall
Hanna Marjo
Maja Nilsson
Tomas Nilsson
Camilla Rensgård
Sofia Romberg
Agnes Rydberg Kullenmark
Sven-Lennart Wirkander
 

Fler bloggar:
Ingrid,
Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,