måndag 18 januari 2010

Lunchblogg om Jämtins blogg - och en valrörelse om jobben, skolan och barnen


Ser att det direkt på måndagen brakar igång ordentligt i valrörelsen. Eller "hejdlöst tempo" som Johan Ulvenlöv beskriver det. S i Stockholm ska ta hem valseger och körde därför igång i "gryningen" med aktiviteter, affischering, en presskonferens och presentation av Carin Jämtins blogg. Till det en självklar grupp på Facebook. Kanske föga oväntat sätter man jobben, skolan och barnens villkor på agendan ordentligt. I Sälen presenterar Mona Sahlin den rödgröna uppgörelsen om säkerhetspolitiken. Mer, mycket mer, kommer i veckan.

Ser att också de borgerliga försöker svara: kanske inte på jobbfrågan direkt. För nu kommer nyheter om ökad arbetslöshet i Stockholms län, trots fler jobb. Rapport ger en positiva bild vad gäller hela landet, ska sägas något som förstås är helt nödvändigt. Förra veckans nyhet i DN om att man inte klarar löftena från valrörelsen om jobben och minskat utanförskap är Reinfeldt-regeringens storta explosiva riskhärd.

Moderaterna
svarar med vad jag tycker det verkar vara, ett snabbt ihopskrivet papper som man kallar 10 punkter för välfärden. Och till Svenska dagbladets stora besvikelse, med tanke på morgonens ledare: något om pensionärerna och skatter ser jag inte. Däremot om "jobbskatter" och "ekonomiskt ansvarstagande". Jojo.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?   
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Fler bloggar:
- Alexandra Einerstam om Jämtin-kampanjen.