lördag 23 januari 2010

Årets debatt?

Nej, visst kanske de kommande debatterna mellan Sahlin och Reinfeldt är "årets debatter". Men i volym och bredd tycks ändå "Årets bild" ha skapat en av de debatter som går till historien 2010. Även statsministern pressas på svar i väsk- och klockdebatten. Jag hade bestämt mig för att inte skriva om ämnet. Möjligen var det Göran Grejders inlägg om att denna gåva som Mona tydligen har fått "hotar hela socialdemokratin". Det har på något sätt blivit för mycket då.

Bloggarna har varit flitiga. Johan visar kopplingar mellan handväska och Timbro. Nathalie tycker att handväskans kritiker ska ha ett liv. Johanna kommenterar och berättar om Katrines inlägg.  Peter undrar hur debatten påverkar de egna inköpen av kärvänliga gåvor. Scaber Nestor har upp frågan utifrån ett mediafokus som felaktigt kritiserar kvinnor. Kent tycker som jag, Opassande analyserar "affären", Mattias tycker att det är småaktigt och vill att fler får fina väskor, något som fler sägs kunna skaffa sig i spåren av jobbskatteavdrag och andra (ofinansierade, min anm) gåvor från högre makt. '

hamnar jag på Anna Helena Svenssons blogg. Har inte besökt den tidigare, men inlägget är svårtolkat. Ser också att bloggaren är piratpartistsik kandidat till riksdagen. Jag tror efter en första läsning att detta är ironi. Men med taggar och annat inser jag att bloggaren faktiskt måste mena vad hon skriver. Piratpartiets företrädare... .
".. gillar däremot Fredriks klocka. Den är diskret, snygg och inte in your face. Mona breder ut sin väska över halva bilden - klockan sitter där den ska och Fredrik viftar ju inte direkt med den framför kameralinsen. Därtill förespråkar han en politik där det är okej att lyckas i livet."
En "Greider" fast från motsatt perspektiv, alltså. På ett par ställen har något av tragisk botten nåtts i svensk politisk debatt. Det kan bara bli bättre. Och må det då handla om Sverige framtid, om jobb och välfärd, i stället för om detta.

-Kolla andra bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

6 kommentarer:

Andreas Krohn sa...

"På ett par ställen har något av tragisk botten nåtts i svensk politisk debatt. Det kan bara bli bättre."

Jag hoppas att du har rätt med tror tyvärr att du inte har det. Denna valrörelse kommer att slå många rekord i löjligheter och kvasidebatter.

Ravenna sa...

1, Även Piratpartister får ha åsikter om allt mellan himmel och jord. Yttrandefriheten är ett av de värden vi värnar om, och det gäller även för oss själva.
2, Alla Pirater är inte vänsterflummare. En del av oss är, hör och häpna, höger.
3, Monas märkesväska står faktiskt arrangerad framför de andra partiledarna på en officiell bild som ska se proffsig ut och visa upp en image.

/Ravenna

Eva Cooper sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Thomas Tvivlaren sa...

Som ni märker så värderar vi inom Piratpartiet yttrandefriheten även genom att försöka leva som vi lär. Min piratpartikollega här ovan är som synes traditionellt åt höger medan jag är lite mer...hrrm..."vänsterflummig". Hursomhaver, så är det därför vi inte har fördelningspolitiska frågor på vårt partiprogram utan strikt driver de om Den Nya Tiden, integritet och informationspolitik i allmänhet. Vi räknar dock kallt med att ni gammelpartier också behöver en partipolitik. :)

För att balansera Ravennas kommentar med lite förhoppningsvis rogivande "vänsterflummande" (fast egentligen ur ett strikt Piratpartistiskt perspektiv) så får ni gärna ta en titt här:

Benito brassar bazooka

Anonym sa...

@Thomas,
var fanns det utlovade vänsterflummet?
Det där var ju en saklig beskrivning av den politik som bedrivs av regeringen Reinfeldt.

Mvh

/J-O

Thomas Tvivlaren sa...

@J-O: "Det där var ju en saklig beskrivning av den politik som bedrivs av regeringen Reinfeldt."

GMTA. :)

Tack förresten!