torsdag 7 januari 2010

Avpolitiserade politiker inte acceptabelt

Även om jag inte alltid delar hennes uppfattningar tycker jag att Malin Siwe har en krydda i sina texter som behövs i journalistiken. Men frågan är om hon inte i dagens text är lite för mild. Det handlar om kommuner som på sina hemsidor inte tydligt berättar om vilka som styr. Hon berättar bland annat Göteborg, Uppsala och Finspång där det verkar vara knepigt för väljaren att se hur de styrande koalitionerna är sammansatta.

Det är förstås helt oacceptabelt. Om det beror på "order" från respektive ledning (betvivlar det något) eller att kommunens informationsavdelning vill sätta en neutral prägel på sin hemsida är svårt att säga. Men att undanhålla att parti x eller y har makten är förstås orimligt, inte minst för den väljare som ska utvärdera de styrande på valdagen. Kommunpolitik har svårt redan i dag att slå igenom när väljaren ska rösta. "Neutraliserad" information på det sätt som Malin Siwe beskriver måste bara ändras.


Kolla bloggar via NetRoots och Politometern 
Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

5 kommentarer:

Pennelina sa...

Det enda som skulle imponera på mig är att partierna börjar samarbeta för landets och befolkningens bästa ;-)

Kram från Pennelina

Anonym sa...

Fast vad som är bäst för befolkningen råder det förstås delade meningar om i just befolkningen. Det är därför det bildas och har bildats politiska partier.

Peter Andersson sa...

Pennelina.
Stor fråga som jag tror att jag skriver något om..i inlägg. :-)
Formellt är det ju samarbete både i kommuner och riksdag kring kanske 80 procent av de formella besluten.

Väldigt många säger som du..och säger sig vilja ha "mindre gräl" och mer samarbete. Tyvärr verkar många sen bakom skärmen i vallokalen straffa de partier som har samarbetat över blockgränser..

Risken finns väl att såna samarbeteten som ofta har handlat om långsiktiga frågor blir svårare framöver med de tydliga block som nu finns. Men sen ska man heller inte glömma det som Kjell-Åke tar upp nedan. Just det där med "fler partier" för att man vill lite olika

kramar tebaks
P

Peter Andersson sa...

Kjell-Åke
Tack för synpunkten som förstås är ett viktigt perspektiv..på olika partier. Men tyvärr får vi låsningar idag i frågor som egentligen måste lösas långsiktigt...det är inte bra...

/p

Pennelina sa...

Kjell-Åke: Jo, men precis som i en familj så är inte alla önskningar behov, eller bra för familjen på sikt. Det är dags att se om vårt hus - medan vi fortfarande har något!

Eller som en känd western-hjälte sa: Jag önskar att jag inte hade gjort slut på mina val just nu...

När något uppenbarligen inte fungerar måste man tänka nytt :-)

Tack Peter! Jag är helt otroligt oinsatt i partipolitik... tror jag tappat lusten efter de senaste årens... trams... och så har jag bott utomlands i sju år, så jag har precis börjat få grepp om vem som är vem :-) Däremot är jag väldigt familjär med var de politiska besluten betyder för den enskilde ;-) Dock är jag ständig optimist!

Kram på er!