torsdag 3 november 2011

Stor nyhet: Regeringen följer upp sina beslut

Brännpunkt, Svenska Dagbladet på nätet 3 nov 2011

Det är inte tal om att det är rätt och riktigt. Inte minst i fallet med den sänkta krogmomsen behövs uppföljning. Det var ju den stora satsningen i årets budget, 5,4 miljarder. "Reformen" genomförs för att Centern ska få sin del av reformutrymmet och det görs samtidigt som andra länders erfarenheter talar för att åtgärden ger få nya jobb. Men visst är det lite märkligt att ett utspel om att man följer upp vad politiska beslut får för effekter, blir en stor nationell nyhet. På Brännpunkt skriver både finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf om saken.

Skatteverket ska följa "övergången från svart till vitt". Konjunkturinstitutet ska tillsammans med SCB, IFAU och Tillväxtanalys, berätta om hur priser och löner utvecklas och så ska myndigheten Tillväxtanalys tillsammans med Tillväxtverket och Konkurrensverkett följa reformens effekter på bland annat nyföretagande. En ganska bred uppslutning av landets myndigheter som alltså ska granska effekterna av momssänkningen.

SvD Brännpunkt gör layoutmässigt Annie Lööf till finansminister samtidigt som Borg skrivs i feta bokstäver. En nyhet om att regeringen följer upp sina beslut. Sverige 2011.

Mer att läsa: Ekot, DN.

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,