torsdag 3 november 2011

Pendeltågskaoset: Vakna, Wennerholm!

Nej, Moderaternas Christer G Wennerholm är sparsam med bloggposter om pendeltågskaoset. Ett ganska nytt inlägg består av ett inkopierat pressmeddelande om kaoset i Östertälje. Möjligen (?) snickrar det moderata trafiklandstingsrådet ihop något ytterligare idag. Det är nämligen en "totalskandal" det som händer med trafiken. Igår tvingades resenärerna i något tåg strax bakom mitt att kliva av mitt på Årstabron. Det gäller att inte vara höjdrädd om man ska åka med dagens kollektivtrafik, tydligen.

SvD skriver om nya mätningar om läget med trafiken.
Till och med augusti i år har punktligheten för pendeltågen gått ner till 83 procent jämfört med 92 procent som är SL:s mål. Nöjdheten hos SL-resenärerna har sjunkit under året, men klart störst är missnöjet med pendeltågstrafiken visar SL:s egna mätningar. Bara 57 procent av resenärerna är nöjda med hur pendeltågstrafiken fungerar, mot 84 procent av resenärerna på lokalbanorna
Mitt i eländet skyfflas ansvarsfrågan runt. SL hänvisar till Trafikverket och trafikverket säger...? Samtidigt är det väl så att vi pendlare har stor förståelse för om trafiken påverkas av exempelvis bygget av Citybanan. Men det är annat som stör mest, inte minst bristen på information. Det ganska ofta förekommande att ett tåg som annonseras ankomma om 3 minuter helt plötsligt "försvinner" och aldrig dyker upp är ett exempel. Men det krävs också investeringar i nya tåg och i trafiken i stort. Där har alliansledningen i landstinget prioriterat annat före, inte minst den så kallade NK Express inne i city. Dags att vakna, Wennerholm!!

Mer: SvD, Twitterflöde från Årstabron, Pendelupproret, Facebook

Läs fler inlägg på portalerna NetRoots och Politometern
Intressant
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,