torsdag 18 mars 2010

Konkreta jobbförslag (S) mot ungdomsarbetslösheten - och ökat försprång för rödgrönt

[uppdaterad]Ser att Mona Sahlin presenterar konkreta förslag om insatser för fler jobb till unga. Det behövs. Just nu har Sverige en av de högsta arbetslöshetstalen för unga. Samtidigt visar både verkligheten och de utvärderingar som görs av regeringens så kallade jobbpolitik på misslyckadet. Och samtidigt med det svårare arbetsmarknadsläget har regeringen Reinfeldt minskat exempelvis arbetsmarknadsutbildningarna.Uppdatering: Idag kommer nya jobbsiffror från SCB som åter bekräftar att det storsinta vallöftet inte är i närheten av att uppfyllas.

Att då kunna bloggar om konstruktiva förslag till en bättre politik är förstås glädjande. Mons Sahlin pekar på några punkter:
• Vi föreslår 100 000 nya jobb och utbildningsplatser varav 26 000 utbildningsplatser riktade direkt till unga.
• Vi vill införa en ”första dagen garanti” mot ungdomsarbetslöshet. Unga arbetslösa ska direkt få en insats som leder vidare.
• Vi vill investera i lärlingsplatser och traineeplatser i välfärden.
• Vi vill ta bort arbetsgivaravgiften för arbetsgivare som anställer en arbetslös ungdom och införa ett första-jobbetavdrag för dem som anställer långtids­arbetslösa ungdomar.
Sahlin avslutar
Det är bråttom nu. De närmaste åren lämnar de största ungdomskullarna sedan fyrtiotalistgenerationen gymnasieskolan. Hundratusentals unga vuxna ska ta plats i samhället – med höga krav, många nya idéer och stark vilja att förändra
Ser att Novus berättar att Sahlin just nu skulle vara statsminister om det vore val. S närmare målet om 40 procent, (m) backar och de rödgröna ökar försprånget mot de borgerliga. Bra!

- S- buzz om nya jobbsiffror.
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?   Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är i stort sätt samma löften som borgarna gav innan förra valet. Vad som krävs är åtgärder för att minska befolkningen.

nemesis

http://hem.bredband.net/befolkning/

Anonym sa...

Håller med Anonym / nemesis om att gallring behövs, i värsta fall genom krig. Och då kan vi glömma alla tidigare folkmord.