söndag 7 mars 2010

I högsta grad möjligt med (S)-framgång i storstäder

[uppdaterad]Ska villigt erkänna att opinionsläget, även om det ser bra ut nationellt, kunde ge trevligare besked också när det gäller Stockholm. DN/Svd publicerar i dag en i raden av mätningar. Denna gång har TT läst igenom partiernas hemliga undersökningar. Tyvärr med bekräftad kräftgång för (S) i storstäderna, inte minst Stockholm. För att hårddra läget är det mindre bra om (S) har lågt stöd där det bor många väljare och högt stöd där väljarantalet är förhållandevis få. Det förhållandet är förtås inte bra för de sistnämna heller inför det val då storstäderna för första gången kommer att ha en majoritet av ledamöter i riksdagen.

Med bara ett halvår kvar till valdagen går det inte att sätta sig ner med några omfattande analyser eller interna debatter för att klura ut partiets justerade budskap till den mer svårflirtade storstadsväljarna. Det handlar om samtal kring framtidsfrågor, som jobben och välfärden. Det handlar om att göra det i regioner där klyftorna mellan människor är särskilt tydliga. Något som det flesta inte gillar. Att de rödgröna har bättre svar på de frågorna än alternativet hyser i alla fall jag inga tveksamheter till. Men det räcker förstås inte.

- Kent var förstås före och är, som Peter Högberg noterar, glad.
- Artikel också i Expressen.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? 
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 kommentarer:

Gianni sa...

ja vi väntar med spänning på den där utlovade "enade" nya tydliga "politiken" Fru .Mona Sahlin med anhang skall presentera kanske i april

eller kanske inte alls

eller kanske efter valet

Anonym sa...

ha, ha ibland så är jag snabbare än dig... inte så ofta dock!