måndag 22 mars 2010

"Fler i jobb och färre i utanförskap"

Utanförskapet har ökat. Reinfeldt, som leder regeringen, lovade det motsatta och ljusare."Fler jobb och mer att dela på". Färre skulle vara i utanförskap. Om inte det räknas som ett av svensk politiks absolut största misslyckanden, oavsett hur rimliga förklaringarna är, då kommer ingen framöver att kunna tala om valsvek.

Jag hade i somras några tankar om att det här är starka skäl för en misstroendeförklaring i riksdagen. Just nu känns det som det kan vara. Det stora utvärdering kommer den 19 september, direkt av väljarna på valdagen. Reinfeldt själv ställer upp på vad det handlar om: Eftersom löftet var så viktigt är det just det väljarna ska mäta och döma efter. Den som läser opinionsmätningar kan ana att väljarna redan börjat förbereda domen. Ovsett hur popolär Reinfeldt kan vara som person.

Fler som bloggar:
- Martin Moberg skriver om Östros SvD-artikel
- Krassman påminner om misslyckade, borgerliga experiment.
- Ett hjärta rött om den moderatinfluerade försäkringskassan.
- Alliansfritt Sverige om att Borg har fel.
- S-buzz om att utanförskapet växer
- Måns Back Nilsson om behov av ett ideologiskt svar.
- Hans Hoff på politikerbloggen om utanförskapet.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

1 kommentar:

Hemlige sa...

Ja vi har en finansminister som uppenbarligen svävar på haschdimmor. Och vi har en regeringen som befinner sig i fritt fall med fullständigt inkompetenta ministrar. Lagledaren själv smiter som vanligt undan när det riktas någon form av kritik.