måndag 29 mars 2010

Det ska löna sig att ha arbetat

"Vi tänker inte delta i något SM i skattesänkningar". Tack och lov gav Mona Sahlin det beskedet under debatten mot Reinfeldt. Samtidigt verkade Reinfeldt inte förstå vad det handlar om. Den klyfta som regeringen Reinfeldt har skapat mellan lön och pension är omoralisk och måste bort. Det handlar alltså inte om hur många kronor som Reinfeldt sänker skatter för. Det är mer fördeningen av dessa som ska kritiseras. Reinfeldts försvar är att det "kostar att jobba" och "förr fanns det avdrag". Ordet "drivkrafter för jobb" nämndes förstås också. Här påminde Sahlin om de 40.000 som hon själv och Reinfeldt har fått i sänkt skatt under denna regering med tillägget i form av tveksamhet kring att det har gjort att man jobbat ännu mer.

Reinfeldt, som själv ska lägga en budget om ett par veckor och inte vill avslöja allt i den, bryr sig inte om det när det gäller de rödgröna. Han rotar i stället i gamla papper och ställer Sahlin till ansvar för något som ännu är sådär tre veckor bort. Påhopp med rena lögner om skatthöjningar i stället för besked till pensionärer om varför klyftan ska bestå. "Det ska löna sig att ha arbetat". En slogan om de rödgröna mycket väl kan använda sig av. Icke Reinfeldts borgerliga allians.

Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det har tydligen lönat sig att ha arbetat. Nettoförmögenhetan bland pensionärer närmar sig ett snitt på 1 million. Dom klarar sig bra.

Leif Ekstedt sa...

Det jämnar ut sig så småningom.Det är värt att notera att förbättringar annonseras för de sämst ställda pensionärerna.
Annars får man väl motionera om återställande av jobbskatteavdraget-då blir väl alla socialdemokrater glada. Skall man ha det dåligt så skall alla ha det-Va?