måndag 15 mars 2010

Alliansens missar i politiken kan inte skylas över med ny loggaIdag var en stor dag för Alliansen. Allians för maktskifte, som blev Allians för Sverige som blev kort och gott (?) Alliansen. Ny logga och ny hemsida. Livesändning över Bambuser. En inspelning som förvisso kunde önskat mer när det gäller kvalitet. På eftermiddagen en nedstängd sida. Trist förstås. Sånt som händer oss alla ibland. Men det är väl illustrationen av "fail" - saker som inte fungerar - när det gäller politiken som känns viktigt att förmedla. Där finns mycket att säga.

Det förklarar också första punkten i dagens besked från de borgerliga partiernas partisekreterare. Politik ska helt rätt hand la om framtiden, om de olika alternativen som finns på valdagen. Men som Reinfeldt brukade säga:
"Jobb kommer att vara den helt avgörande frågan. Vinner vi i höst kommer vi i valet 2010 att mätas utifrån om vi fått fram fler jobb"
Det ger också i Reinfeldts världsbild ett behov att se tillbaks på vad som har hänt sedan valet 2006. Inte bara framtid. Också utvärdering av hur politiken har sett ut i förhållande till vallöften. En del av den granskningen har gjorts. Den viktigaste kommer att göras av väljarna på valdagen. Där är de politiska misslyckandena med jobben och utanförskapet de riktigt allvarliga. I ljuset av det är en överbelastat hemsida och skränande ljud från fyra partisekreterare mycket mycket uthärdligt. 
- Peter Högberg om "alliansfail" och hemsida.
- Fredrik Pettersson om en borgerlighet som spelar Allan.
- HBT-sossen om alliansen "Alien" och ett moderat byggvaruhus
- Makthavare skriver också..
- Kulturbloggen som inte gillar begreppet ...och påpekar att Allians.se är helt utan bloggar o interaktivitet

mer..i Expressen..
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?    Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

P-O Moström sa...

Den här loggan passar bättre:

http://blogg.vk.se/pomos/2010/03/15/allians-at-rika-162374