lördag 13 mars 2010

Reinfeldts löfte om erkännande av folkmord[uppdaterad2] Riksdagens beslut om att erkänna folkmordet på sarmenier, assyrier, syrianer, kaldéer och pontiska greker har framkallat starka reaktioner. Sverige har fått en diplomatisk konflikt med Turkiet. Själva sakfrågan är förstås det viktiga. Men vid sidan av detta har beslutet också en parlamentarisk dimension: Regeringen med statsminister Reinfeldt och utrikesminister Carl Bildt har faktiskt fått pisk av riksdagen i en särskilt känslig fråga. Inte bara detta. Som Alliansfritt Sverige idag påminner om har Reinfeldt tidigare sagt sig vilja verka för just det beslutet som riksdagen fattade. Mot regeringen Reinfeldts uttalade önskan.

- Aftonbladet har nu fångat upp nyheten.
- Under dagen också DN SvD
Kolla bloggar via NetRoots och Politometern
Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Britta Sethson sa...

Fattar inte varför inte journalisterna frågar om just detta! Men i debatter med de våra kan det ju komma fram hur han hela tiden ljuger och slingrar sig och vänder kappan efter vinden

Antagligen fick han pisk av Bildt i detta. Men de får vi aldrig veta.

Jonny sa...

Ser fram emot att ni (om ni får regeringsmakten) tar tag i
- Mao’s folkmord
- Kinas ockupation av Tibet
- Erkänner Taiwan

och även stärker kritiken mot den sittande kinesiska diktaturen så vi slipper fraseringar som :

"För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet"

citat från Göran Persson när det begav sig.

Eller kommer diplomatin och rädslan för ekonomiska bakslag, förlorade affärer/jobb lägga en dövande filt över er politik igen ?

Intelliwell sa...

Den som lyssnade på Lördagsintervjun nyss förstod (på frågorna) att frågeställningen är mycket svår och det inte på något sätt är självklart att ett parlament skall besluta om historieskrivningen. På Monas svar blir det övertydligt att kvinnan inte behärskar något annat ämne än prat, prat, prat.

Intelliwell sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Britta Sethson sa...

Rätt intressant att när borgerligheten tydligt har gjort bort sig kommer allianskramarna med

"jamen sossarna då" och börjar prata om något annat!

Alliansen 2010 sa...

Regeringen Reinfeldt underhållande flippfloppmanöver sammanfattas rätt bra av Groucho Marx: "Those are my principles, and if you don’t like them… well, I have others."

B-O Gavne, Vasteras sa...

-FOLKMORD! ...är inte sånt också när man benämner kommun för STAD!
T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden.
.
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda.
Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.