torsdag 24 september 2009

Reinfeldt slåss för sin politiska framtid

Dagens stora "grej" har, medan jag sysslat med förvärvsarbete, varit att moderaterna har rensat uppgifter på sin hemsida om utanförskapet och arbetslösheten. Att frågan också väcktes i riksdagens frågestund visar den enorma sprängkraften. Om detta har Alliansfritt Sverige och S-buzz bloggat (bl.a.)

Fredrik Reinfeldt är vald på mandat att ordna fler jobb och att minska utanförskapet. När löftet ställdes var det utan reservationer. Genom att rycka bort 100 miljarder från pengar som skulle kunna användas för jobb och välfärd, valdes linjen "sänk skatten". Det skulle per automatik ge fler jobb. Samma sak med slagen mot de arbetslösa och sjuka: piskan var viktigt verktyg i arbetslinjen.

Jag har tidigare ett par gånger talat för att ett misstroendeförklaring i riksdagen är mycket berättigat. I jämförelse med tidigare gånger som instrumentet har används så är sveket om jobben väl så allvarligt.

Nu är det bara ett år kvar till valet. Det finns anledning att i stället för sådana markeringar i riksdagen vända sig till svenska folket i stället. Dagens avslöjande om att moderaterna rensar bort material för att dölja misslyckandet finns trots allt kvar och ska användas.

Fler har bloggat:
Krassman, Johan Westerholm, Peter Högberg, Ett annat perspektiv, Alexandra Einerstam

Mer viktigt hos de rödgröna.
Progressiva bloggare på NetRoots.

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,