söndag 6 september 2009

Direkt Kungsan: Sol över rödgrönt..

Det är inte bara i opinionsmätningar som solen lyser över det rödgröna samarbetet. Också i ett Kungsträdgården där de rödgröna har samlats till valavstamp värmer sensommmasolen. Förmiddagen har bjudit på musik av Sara Dawn Finer. Rödgröna sympatisörer har minglat, vaktat barn vid hoppborgen, lyssnat på tankar om rödgrön jobbpolitik och i största allmänhet fått fart på känslan för den egna samarbetsalliansen.

Mona Sahlin var först ut att tala av partiledarna/språkrören. Hon tog förstås upp jobben och en ny politik som sätter välfärden före sänkta skatter. En ny regering som tar jämställdheten på allvar. "Var är jämställdhetspolitiken, Reinfeldt" ? frågade hon den frånvarande statsminister. Sahlin upprepade också sitt nej till att på något sätt, "någon gång, någonstans" regera med stöd av Sverigedemokraterna.

Dagens konferencier Hans Rosenfeldt berättade att en sökning på Google om "rödgrön" gav matreceptträffar lika mycket som politik. Gissningsvis har den rödgröna avstampen nu lyft begreppet. Jag fick mycket fler träffar om just samarbetet mellan Sveriges nästa regeringspartier.Läs mer:
- Lasse Ohly bloggar på Rödgrön.se
- Mona, Maria, Peter och Lasse på DN debatt
- Eget inlägg om "Rödgrönt avstamp för valseger 2010"
- Fler bloggar om rödgrönt samarbete på Knuff.
- Fler progressiva bloggar på Netroots.

Intressant?Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Karin Berg sa...

ni verkar ha så kul så =)

Peter Andersson sa...

Det var en höjdare Karin. Synd att du inte kunde!

p